Bandai Namco Da İşten Çıkarmalara Başladı!

Sektörün son kurbanı

Bloomberg'in iddialarına göre Bandai Namco da sektördeki daralma rüzgarından etkilenecek. Elden Ring ve Tekken serisi gibi pek çok ikonik oyunun dağıtıcılığını yapan Bandai Namco, yakın zamanda işten çıkarmalara başlayacak. Hatta planlanan bazı projelerin de "iptal edilmesi ya da durdurulması" bekleniyor.

Bloomberg'in haberinde çok daha ilginç detaylar var. Örneğin çalışanlara "oidashibeya" adı verilen bir sistem uygulanmış. Japon iş kültüründe son yıllarda artış gösterdiği belirtilen bu sistem, çalışanları bir nevi "kovulma odasına" yerleştiriyor. Genellikle penceresi olmayan bu küçük odalarda çalışanlara iş verilmiyor ve zaman zaman iş kartları bile ellerinden alınıyor. (Kaynak)

Japon şirketlerin bu uygulamayı "tazminat ödemelerini düşürmek" amacıyla yaptığını da söyleyelim.

Yeni haberlerde de Bandai Namco'nun, 1.300'e yakın çalışanının neredeyse 200'ünü bu odalara gönderdiği ifade edilmiş. Hatta bazı kaynaklara göre gönderilen işçilerin 100 kadarı şimdiden işten çıkmış durumda. 

Aynı iddialara göre Naruto ve One Piece karakterlerini içerecek iki yeni projenin de geleceği belli değil. Aynı zamanda Nintendo'ya özel bir projenin de şimdilik rafa kaldırıldığı söyleniyor.

YORUMLAR
Atlas Estrella
17 Ekim 2024 16:51

Sen de mi Brütüs?

Parolamı Unuttum