Battle.net'e Türk Lirası Desteği Geliyor!

Yerel fiyatlandırma da olacak mı acaba?

Activision Blizzard oyunlarının Türk oyuncular için en olumsuz tarafı alışverişlerimizi EU Battle.net sitesi üzerinden yapıyor olmamızdı ve bu mağazada da satılan her şey Euro üzerindendi. Ülkemizde dövizin durumu malum, hele son bir senede öyle bir yükseliş yaşandı ki World of Warcraft gibi aylık abonelik ücreti olan oyunlar da, Call of Duty gibi premium fiyat etiketiyle çıkan oyunlar da bizim için iyice erişilmez oldu.

Yani şöyle bir örnek vereyim, Call of Duty: Vanguard'ın Ultimate Edition edisyonunu almak isterseniz 99.99 euro ödemeniz gerekiyordu. Yani bugünün kuruyla neredeyse 1600 lira.

Ancak bugün beklenmedik bir mail geldi Blizzard'dan:

"Battle.net olarak platformda desteklediğimiz para birimlerini belli aralıklarla gözden geçiriyoruz. Yaptığımız son değerlendirmelerin ardından platforma yeni para birimleri eklemeye karar verdik. Bu para birimleri şunlar:

  • Türk Lirası
  • Gürcistan Larisi
  • Kazakistan Tengesi
  • Ukrayna Grivnası

Bu değişikliklerin 4 Mayıs 2022'den itibaren geçerli olmasını bekliyoruz.

Mail bu kadar. Şimdi bu noktada merak ettiğimiz şey bunun sadece kozmetik bir değişim olup olmayacağı. Yani bunun sonucunda sadece euro (veya dolar) üzerinden fiyatların TL'ye çevrilmiş hallerini sunar ve böylece kredi kartından da doğrudan TL çekilmesini sağlarsa pek bir esprisi olmaz.

Ama... Artık Diablo Immortal'ın PC ve mobil için çıkacağını biliyoruz. Mobilde genellikle yerel fiyatlandırma kullanılıyor, yoksa mobil oyun için 10 euroya Battle Pass almak çok da cazip olmazdı. Bir ihtimal o senkronizasyonu sağlamak için yerel fiyatlandırmaya geçecek olabilir Blizzard.

4 Mayıs'ı merakla bekleyelim bakalım, altından nasıl bir sonuç çıkacak, Blizzard kuru bizim için kaçtan hesaplayacak :)

YORUMLAR
yrgn
29 Nisan 2022 19:44

Microsoft'a satış tamamlanmadıkça yerel fiyatlandırma gelmez, yerel fiyatlandırma olmadıktan sonra ister euro gözüksün ister TL.

Stormwind
29 Nisan 2022 13:59

Umarım yalınırım ama Hearthstone'un Android ve Ios platformundaki fiyat politikası uygulanırsa indirimsiz fiyatları yine alınacak gibi olmayacaktır. 

creepylord
29 Nisan 2022 13:19

Listedeki diğer ülkeler, halihazırda Arjantin ve Rusya fiyatlandırmalarını göz önünde bulundurursak Yerel Fiyatlandırma olası gibi görünüyor. Microsoft alımı sonrası alım tamamlanmamış olsa da ilk güzel haber diyebiliriz. Hatta ordan yetkili(!) bir abi ile ile küçük bir kahvaltı sonrası verilmiş bir karar ise bu olasılık daha da yüksek olabilir. :D

Ya da EA'in Steam'e kur üzerinden direkt çevirerek yaptığı muhteşem dönüşe benzer bir örnekle de karşılaşabiliriz. Neyse ki çok uzak bi tarih değil. Hep birlikte göreceğiz. Bekliyoruz :D

Parolamı Unuttum