Bayonetta'nın Eski Aktrisi Hellena Taylor, İlk Açıklamalarından Çark Etti

Yalancının mumu fazla uzun yanmadı

Bayonetta ile özdeşleşmiş ses sanatçısı Hellena Taylor geçen hafta bir dizi video çekmiş ve Platinum Games'i kendisine saygısızlık yapmakla, işinin değerini vermemekle suçlamış, sevenlerini Bayonetta 3'ü boykota çağırmıştı. Hellena Taylor'un iddiası Platinum Games'in kendisine oyunu seslendirmesi için 4000$ teklif ettiğiydi. Milyon dolarlık bir oyundan kendisine gelen böyle bir teklifi hakaret addettiğini belirten Taylor, teklifi kabul etmediğini, sonra da Platinum Games'ten haber alamadığını söylüyordu videolarda.

Hatta rolü sonradan kabul eden efsane isim Jennifer Hale'e de laf dokundurmayı ihmal etmemişti.

Ancak sonrasında başta Jason Schreier olmak üzere çeşitli oyun gazetecileri, kaynaklarından aldığı bilgilere dayanarak işin içyüzünün Helena Taylor'un söylediği gibi olmadığını, teklif edilen miktarın tek seferlik 4000$ değil, her oturum için 4000$ olduğunu haber yaptılar. Taylor'un bu iddialara cevabı "külliyen yalan" oldu.

Hellena Taylor bugün ise yeni tweet zincirinde ilk açıklamalarından çark etmiş görünüyor. Meğer Platinum Games kendisine ilk olarak 10 bin dolar teklif etmiş, daha sonra araya Hideki Kamiya'nın girmesiyle fiyat 15 bin dolara yükselmiş. Taylor bu teklifi reddedince 11 ay Platinum Games'ten ses çıkmamış, sonrasında da bazı satırları seslendirmesi için (oyunda cameo olarak) 4000 dolar teklif etmişler.

Yani sonuç olarak Taylor'un oyuncuları gaza getirmek için anlattıkları, gerçeğin sadece bir kısmıymış. Taylor net biçimde "bana 4000$ teklif ettiler" diyordu, halbuki sadece bir cameo için bu da hiç fena bir teklif değil.

Her ne kadar Taylor söze "kendimi ve sektördeki itibarımı savunmalıyım" diye başlamış olsa da, şu son olaylardan sonra ciddi kredi kaybettiğini de kabul etmek lazım.

YORUMLAR
Atlas Estrella
25 Ekim 2022 20:35

Nintendoya özel çıkmıştı bu oyun. Oynamak nasip olmamıştı. Hâlbuki oyungezer öve öve bitirememişti oyunu. Bu kadar övülen bir oyunu mutlaka oynamalıyım diye düşünmüştüm. Heyhat, gözlerim açık gideceğim bu dünyadan. (Ne? Çok mu abartı oldu?)

Parolamı Unuttum