Bedava Oyunlar, Epic Games Store'u Zirveye Taşıyor

Açıklanan rakamlar dudak uçuklatıyor

Epic Games Store'un bedava oyun projesi meyvelerini vermeye başladı. Projenin pazarlama stratejisini değiştirerek bir "banka kasası" kampanyasına başlayan Epic Store, bu stratejinin açılışını GTA V ile yapmıştı. Görünüşe göre firma bu kararı ile birlikte çok ciddi bir geri dönüş almış durumda.

Epic'in dijital mağazası, bu süreç boyunca önemli kilometre taşlarına erişmiş. Günlük eş zamanlı oyuncu sayısı 13 milyona ulaşan platform, aylık aktif kullanıcı sayısını da 61 milyonun üzerine taşımış. Steam, aktif kullanıcı sayısında hala önde olsa da iki platformun eş zamanlı oyuncu sayıları birbirine oldukça yakın.

Epic Games Store'un yöneticisi Steve Allison, sonuçların kendilerinin beklediğinden de yüksek olduğunu ifade etmiş. 2020'nin kendileri için çok önemli bir yıl olacağını belirten yönetici, geliştiricilerin oyunları satabileceği geniş bir platforma sahip olduklarını vurgulamış. Allison, "diğer platformlar yüzde 30 komisyon alırken, biz sadece yüzde 12 alıyoruz" diyerek rakiplerine taş atmayı da ihmal etmemiş.

Bu hafta Epic Games Store'un bedava oyunlar listesinde Pathway bulunuyor. Yarından itibaren ise Stranger Things 3: The Game ve AER Memories of Old ücretsiz hale gelecek. OGZ ekibi olarak yaptığımız hesaplamalar ile Epic Games Store'un verdiği bedava oyunların toplam değerini de sizlerle paylaşmıştık.

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum