Beklediğimiz Prince of Persia Duyurusu Geldi: The Sands of Time Remake!

Şaşırmış gibi yapalım

Ubisoft'un UbiForward sunumunda sürprizi daha önceden baltalanan Prince of Persia: The Sands of Time Remake'i de ilk kez kanlı canlı görmüş olduk. Oyunun ismi daha önceden sızmış olsa da eski dostla tekrar buluşacak olmanın heyecanı vardı tabii.

Gördüğüm kadarıyla yayınlanan video oyunun hayranlarını ikiye bölmüş durumda. Kimileri oyunun grafiklerini beğenmemiş, eski göründüğünü düşünüyor; diğer grup ise oyunun grafik olarak da ruhunun korunmuş olmasından mutlular. Yani ben oyunlarda aşırı derecede grafiğe önem veren biri değilim, o yüzden benim için pek de fark etmez ama ilk grubu da kesinlikle anlıyorum. Ubisoft bu oyunu bir destek stüdyosuna paslamak yerine daha özenli bir şey yapsa belki daha iyi olurdu. Biraz oyuncuların Prince of Persia gazını almak için yapılan bir hareket gibi sanki.

Neyse... Oyun orijinaline oldukça sadık biçimde hazırlanıyor en azından, hatta Prince'i seslendiren orijinal aktör Yuri Lowenthal de hem hareket yakalama, hem seslendirme için geri dönmüş. Sinematik sahneler ise tekrar aslına sadık halde çekilmiş.

Remake versiyonunda kamera, kontroller ve dövüşlerin günümüz standartlarına uygun hale getirildiği de söyleniyor ama orijinal ve modern kontroller arasından seçim yapabilecekmişiz.

Ayrıca ilgi çekici bir nokta da maceramız sırasında orijinal Prince of Persia oyununu açabilecek olmamız. 1992 tarihli oyunu açınca Ana Menüden oynayabileceğiz. Ubisoft, oyunda bunun gibi başka sürprizler de olduğunu söylüyor.

Oyunun 4K ekran görüntülerinden örnekleri de aşağıda görebilirsiniz:

YORUMLAR
ocelot1789
11 Eylül 2020 19:07

Son çıkan God of War kalitesinde bir Warrior Withın oyununa 1000 TL çok rahat verebilirim. ( zaten o fiyatlara az kaldı lmao) 

mlty_44_mlty
11 Eylül 2020 16:04

aslında tüm eski oyunlar remake olmalı remastered olmalı oyuncuların gözdesi olmalı tıpkı mafia remake gibi

mlty_44_mlty
11 Eylül 2020 16:01

prince of persia en sevdiğim oyunlardan biri oyun dehaları genellikle bilir prince of persia 2008 onun remastered çıkmalı oyun gezer online lütfen bütün prince of persia serisinin remake multiplayer remastered yeni yonu persia hep çıkarın

 

mlty_44_mlty
11 Eylül 2020 16:00

arkadaşlar prince of persia tüm serisi çıksın remake remastered muultiplayer co op istiyorum bu çıkacak remake multiplayer özelliği olacak bide co op olacak

İses
11 Eylül 2020 11:04

Remake diye oyunu bu görselde çıkartmasınlar bu ne yaa ps3 oyunu gibi.

darkrockv7
11 Eylül 2020 09:41

Tutup bu saatten sonra splintercell falan yapmasınlar fena söverim.

mescut
11 Eylül 2020 06:30

İlk ekran görüntüleri çıktığında grafiklerin bir tercih olabilir diye düşündüm ama şimdi görüyorum ki bu bildiğin remastered, başka bir arkadaş yorum yapmıştı ara sahneler remake gibi diye, çok haklı, oyun remastered, ara sahneler remake, yazık oldu o kadar beklememize, yazık, bir de remake yazmışlar, remastered yazın da insanlar ona göre yermesin diye hiç mi akıllarından geçmemiş, kimse dememiş mi bu sanki, biraz remastered oldu gibi diye bir konuşma bile mi geçmemiş aralarında, sanki insanlar anlamayacaklar diye anlamazlar anlamazlar deyip yedirmeye çalışıyorlar, tebrik ediyorum, insanları kendinden soğutmayı çok iyi başarıyor Ubisoft...

Ghost AssassiN
11 Eylül 2020 05:25

Haberde göremedim de, oyunu geliştiren bağımsız indie firmanın isimini öğrenebilir miyim? :)

En azından AC serisi RPG'leşmişken bu seriyi de eski AC'ler gibi yapma şansları vardı.Maalesef Ghost Recon'la birlikte PoP markasını da yok etme eğilimindeler.

harkab
11 Eylül 2020 01:27

Yine de güzel haber...

Berkay Dursun
11 Eylül 2020 00:02

Bu geliştiriciler gerizekalı mı ya. 2020 yılında böyle bir ürünü geliştirmeyi nasıl justify ettiler abi, her gün kalkıp ofise gidiyorsun ve bu ürün üzerine bir çalışma yapıyorsun ve hiç mi demiyorsun napıyoruz lan biz diye?

darkrockv7
10 Eylül 2020 23:15

Oyunu çıkarmak için geç kalmışlar biraz PS3 ve Xbox 360 dönemi geride kaldı.

Parolamı Unuttum