Bethesda, Fallout 76 Yüzünden Toplu Dava İhtimaliyle Karşı Karşıya

Bir de davayla uğraşsınlar

Bethesda'nın Fallout 76'nın iade politikasındaki belirsizlik yüzünden başı bir hayli ağrıyacağa benziyor. Çıkışından kısa bir süre sonra ciddi biçimde indirime giren oyunla ilgili bazı iade talepleri karşılanmış olsa da, oyuncuların önemli bir kısmı Reddit'te iade isteklerinin kabul edilmediğini belirtmişler. Washington'da faaliyet gösteren Migliaccio & Rathod LLP hukuk firması yayınladığı mesajda özellikle de iade alamayan oyuncuların kendilerine başvurmasını, konuyla ilgili Bethesda'ya toplu dava açmayı düşündüklerini söylüyor.

Firma, oyunu satın alan ancak ellerine geçen ürünün kalite seviyesinden mutsuz olan oyuncuların sesi olmak istiyormuş.

Firmanın sayfasında şöyle deniyor: "Çoğu oyun çıktığında ufak tefek hata ve sorunlarla karşılaşılsa da, Fallout 76'nin 56GB'lık bir yama eşliğinde çıkış yapması oyunun sorunlarının ne denli büyük olduğunu gösteriyor. Fallout 76'nın bitmek bilmeyen sorunları yüzünden oyunu iade etmeyi deneyen oyuncular, oyunu çoktan indirdikleri için bunu yapamıyor ve yamalar oynanabilir hale getirene kadar bu oynanamaz deneyimle başbaşa kalmak zorunda kalıyorlar".

Bethesda oyunu Steam üzerinden yayınlamış olsa Steam'in iade koşullarına tabi olacak ve muhtemelen çoğu oyuncu da oyunu 2 saatten az süre oynayıp iade edecekti. Ancak Bethesda'nın kendi iade politikasında açıkça yerel kanunlar aksini söylemediği sürece dijital olarak satın alınan oyunların iade edilemeyeceği belirtiliyor. Hatta şöyle de deniyor: "Lütfen Bethesda Store'dan video oyunu satın alırken çok dikkatli olun" :)

Eğer bu hukuk firmasına yeterli sayıda başvuru yapılır ve toplu dava açılırsa Bethesda'nın imajı da iyiden iyiye yara alır (tamam biliyorum, zaten yara aldı ama beterin beteri var).

YORUMLAR
Parolamı Unuttum