Bethesda Softworks De Oyunlarını GeForce Now'dan Çekti

Sıradaki gelsin

Geçtiğimiz günlerde betadan çıkarak yayın hayatına başlayan GeForce Now oyun yayın sisteminin ilk kaybı Activision olmuştu. Activision aralarında Call of Duty, Diablo 3 gibi oyunların da bulunduğu portföyünü Geforce Now'dan çekmişti ve bunun da sebebinin beta sırasında yapılan anlaşmanın 'yanlış değerlendirilmesi' olduğunu öğrenmiştik. Yani Activision aslında oyunlarının yalnızca beta süresince oynanabilmesini kabul etmiş, ama sonrasında anlaşmanın şartları yenilenmeyince oyunlarını sistemden çekmişti.

Şimdi de aynı şeyi Bethesda Softworks yaptı ve Wolfenstein: Youngblood haricindeki tüm oyunlar GeForce Now servisinden kaldırıldı.

Nvidia yaptığı açıklamada bundan sonra da oyunlarının kaldırılmasını isteyebilecek stüdyoların olabileceğine dair ipucu vermiş diyebiliriz. "Ücretli sisteme geçtiğimizde bazı yayıncılar deneme süreci bitmeden oyunlarının sistemden kaldırılmasını isteyebilirler. Tüm yayıncılar içerikleri üzerinde mutlak kontrole sahipler, yani satın aldığınız bir oyunu GeForce Now üzerinden oynayıp oynayamayacağınıza onlar karar veriyor. Bu esnada bazı diğer stüdyolar da GeForce Now'ın değerini anlayarak oyunlarını geri getirmeye ve sisteme eklemeye başlayacak".

Bethesda'nın neden Wolfenstein: Youngblood'ı istisna tuttuğu da merak konusu ama belki de bunun oyunu Game Pass'e de eklenmesiyle ilgisi vardır.

Birkaç gün önce CD Projekt, Cyberpunk 2077'nin çıkış gününden itibaren GeForce Now'a katılacağını açıklamıştı. Yani bilgisayarınızın konfigürasyonu ne kadar zayıf olursa olsun, RTX'li ve akıcı biçimde (internet hızınıza bağlı olarak) Cyberpunk 2077 oynamanız mümkün olacak.

YORUMLAR
ByGus
24 Şubat 2020 22:08

Şu ana kadar bu game streaming olayında ilk kez biri adam gibi bir şey yaptı. Nerde gördüysem hep bir lag, bir adam gibi çalışmayan hizmetten para sömürmece vardı ya da sadece 3-4 ülkeye açık oluyordu. Ama şu Geforce Now ilk defa bana bu konseptin işleyebileceğini başarılı bir şekilde gösterdi. Açtım Doom 2016 yı 720p de ara sıra takılmalarla gayet güzel oynayabildim. Hem de bu benim şapşal Türkiye deki internetle. Geçikme acayip iyi durumdaydı. Hele For Honor da bilmesem fark bile edemezdim. Ama gel gör başarılı bir şeyler çıkınca ortaya millet pastayı kaptırmamak için hemen desteklerini çekip küçültmeye çalışıyor.

Ghost AssassiN
24 Şubat 2020 18:31

Benim anlamadığım Nvidia gibi bir gpu üreticisi böylesine bir topa girmişken bu kadar çekinmiyor da oyun geliştiricileri neden çekiniyor onu anlamıyorum.Acaba ''bu teknolojinin başındayız, bu sistemi kuranlardan şimdiden ne koparırsak kardır'' diyip, anlaşma koparmaya mı çalışıyor bu firmalar?

 Bak mesela CD Project Red hiç açgözlülük yapmayıp, oyununu direkt ekleteceğini söylüyor.Bu zaten oyunu satanlara yarayan bir durum olacak.Kişi sistemi olmasa bile interneti sayesinde oynayabileceğini bilecek ve satın alacak.Ne gerek var bu kadar aç gözlü olmaya anlamıyorum.

Parolamı Unuttum