Bethesda'nın Orijinal Kurucusu 'Bu İşte Kazanan, Oyuncular' Diyor

Bethesda'yı satın alan Microsoft'a övgüler

Bethesda deyince akla çok çeşitli isimler geliyor ama orijinal kurucusunun Christopher Weaver olduğunu biliyor muydunuz? Weaver, 1986 yılında Bethesda'yı, 1999 yılında ise Zenimax Media'yı kuran isim. Aynı zamanda Elder Scrolls serisinin de yaratıcılarından biri. Weaver 2002 yılında kurmuş olduğu firmadan ayrılmış ama uzunca bir süre en büyük hissedar olmaya devam etmişti.

Weaver bu hafta Inverse'e verdiği röportajda Microsoft ile Bethesda arasındaki görüşmelerden uzun zamandır haberdar olduğunu ve anlaşmanın her iki taraf için de son derece ilginç bir satın alım olduğunu söylüyor.

"Microsoft, eğlence yazılımı dünyasının en deneyimli firmalarından birini alarak kadrosunu bir anda inanılmaz derecede zenginleştirdi, Bethesda ise Microsoft boru hatlarının besleyen yazılımlar için yaratıcı ateş gücüne odaklanma imkanına kavuştu" diye özetlemiş bu anlaşmayı.

Weaver, bu duyurunun Sony'nin PS5 duyurusuna yakın tarihli yapılmasının bir tesadüf olmadığını da düşünüyor. "Piyasada kendini kanıtlamış AAA yaratıcıların sayısı sınırlı. Microsoft'un sahip olduklarına, Sony sahip olamayacak" diyen Weaver, tüm bu anlaşmanın en çok oyunculara yaradığını ve bu işin asıl kazananın bizler olduğumuzu söylemiş.

Tecrübeli yönetici Microsoft'un Bethesda'nın günlük işleyişine karışmayacak olmasından da memnun ama yine de şüphelerini de paylaşmadan edememiş :)

"Microsoft'un Bethesda'nın 34 yıllık tecrübesine saygı duyacağını ve Bethesda'nın Bethesda olmaya devam edeceği sözünü verdiğini biliyorum. Ama açıkçası şimdiye kadar potansiyel bir ürünün satışını hızlandırmak istemeyen bir yöneticiyle tanışmadım" diyor Weaver, "İşin sırrı bu yöneticileri, ürün gerçekten de prime time için hazır olana kadar uzak tutabilmek."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum