Bir FUT Oyuncusu, Rüya Takım Kurmanın Korkunç Maliyetine Dikkat Çekti

Ya zamanını, ya paranı gömeceksin

Son günlerin ünlü konusu bildiğiniz gibi #EAGate skandalı. Birden fazla EA çalışanının el altından ender FIFA Ultimate Team kartlarını satarak binlerce dolar kazandığı ortaya çıkmış ve EA konuyla ilgili inceleme başlatmıştı.

Birilerinin bu kartları el altından satabilmesinin sebebi, oyuncuların bu kartları normal yollarla elde etme ihtimallerinin düşüklüğünden ileri geliyor. Twitch yayıncılarından ScudzTV de üşenmeyerek oyunda bir rüya takımı kurmanın normal bir oyuncu için ne kadar imkansız olduğunu gösteren bir dizi hesaplama paylaşmış.

EA, oyuna gerçek para harcamadan dahi oyuncuların diledikleri oyunculara er ya da geç ulaşabileceklerini söylüyor. ScudzTV de kendisine 100 milyon paralık bir rüya takımı seçmiş bunun için.

Bu takımı kurmak için gereken 100 milyon parayı toplamanın çeşitli yolları var. Örneğin maç başına 1500 para kazanma üzerinden hesap yapınca oyuncuların 66.666 maç yapmaları, bu maçların 20'şer dakika olması gerekiyor. Yani hiç durmadan 916 gün (22 bin saat) boyunca oyunu oynamanız lazım bu kadar para toplayabilmek için.

Transfer pazarında alım satım yaparak da para toplamak mümkün. Takas başına ortalama 10 bin para kazandığınızı varsayarsak, 10 bin başarılı takas yapmanız gerekiyor ScudzTV'nin hesabına göre. Yani her 10 dakikada bir başarılı bir takas yakalarsanız, 7/24 hiç durmadan 69 gün boyunca bu yola baş koymanız gerekiyor.

Tabii ki oyuna böyle bir zaman gömmeyeceğiniz için elinizdeki tek seçenek gerçek para harcamak ve paketlerden aradığınız kartların çıkmasını beklemek kalıyor.

Burada da hesaba göre 1000 tane 12 bin FIFA puanı satın almak gerekiyor. Bunun da oyunculara maliyeti 80 bin sterlin ya da yaklaşık 111 bin dolar. Bu kadar paranız varsa siz de fazla beklemeden rüya takımınıza sahip olabilirsiniz.

ScudzTV bu yaklaşımın son derece etik dışı olduğunu söylüyor. "Ya oyuncularınızın ruh sağlıklarına zarar verecek şekilde oyunu çok fazla oynamaları, ya da mali sağlıklarına zarar verecek şekilde çok para harcamaları gerekiyor" diye sonlandırmış mesaj dizisini. Hiç de haksız sayılmaz, ne dersiniz?

YORUMLAR
gespensterpanzer
18 Mart 2021 00:30

Bu sebepten dolayı lootbox sistemi yasaklanmalı işte.

Parolamı Unuttum