Bir Indie Stüdyo, Apex Legends'ı Karakterini Kopyalamakla Suçluyor

Fuse'un esin kaynağı kim acaba?

Apex Legends'ın yeni karakteri Fuse, sekizinci sezonun başlamasıyla birlikte oyuna katılacak katılmasına ama, BulletVille isminde bir hero shooter oyunu üzerinde çalışan indie stüdyo NOWAA, bu karakterin kendi karakterlerinden kopya olduğunu iddia ediyor.

Nintendo Life'a konuşan NOWAA, Apex Legens'ın yeni karakteri Fuse'un kendi oyunlarındaki Hunter karakterinin çakması olduğunu söylemiş :)

"Apex Legends'ın Hunter'ın tarzını Apex Legends'ta aynen yaratacak kadar çok sevmesinden mutluluk duyduk - hatta er ya da geç bir crossover bile umut ediyoruz!" diyen stüdyo, "ancak korkarız ki biz oyunu henüz çıkmamış ufak bir indie oyun yapımcısı olduğumuz için bizi Apex Legends'ın karakterini kopyalamakla suçlayacaklar, ama bu kesinlikle doğru değil" şeklinde bir yorumda bulunmuş.

Aslında haksız sayılmazlar, eğer şimdiden seslerini duyurmazlarsa ileride BulletVille'deki bu karakteri görenler "Apex Legends'tan araklamışsınız sizi gidi sizi" diyecektir, onun önüne geçmek istemişler.

Kaldı ki NOWAA CEO'su Yohami Zerpa, BulletVille için EA'in indie yayın markası EA Originals ile görüştüğünü, 2020 sonlarında EA'e oyun test demoları gönderdiklerini söylüyor. "EA Originals ile Respawn arasında bir bağlantı olduğunu tam olarak düşünmüyorum ama EA'in bizim farkımızda olduğunu söyleyebilirim" diyor Zerpa.

Her iki karakterin de aynı gözünde teknolojik bir göz yaması var, saçlarında gri tutamlar mevcut, bıyıklar, mekanik kol, deri ceket, kolye, mermi kemeri, kurukafa tokalı kemer... Hunter'ın kullandığı silahlar tabanca ve roketatar, Fuse da aynı şekilde roket atar ultisine sahip.

Tabii bir noktada bu tür oyunlarda benzer karakterler çıkması son derece doğal, ama bu örnekte benzerlik biraz yoğun biçimde yaşanmış, ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum