Bir Pokemon Hayranı Yapay Zekaya Şahane Pokemonlar Tasarlatmış

Yapay zeka baştan aşağı bir jenerasyon yaratmış

Her yeni Pokemon jenerasyonu yepyeni Pokemonları görmek ve göze hoş gelenleri yakalamak açısından heyecan verici bir başlangıç yapar. Gerçi son yıllarda pasta Pokemon, çöp Pokemon (gerçekten çöp poşetleri olan Trubbish ve Garbodor'dan bahsediyorum) veya biraz daha önceye gidersek dondurma Pokemon gibi acayiplikler görebiliyoruz. Ancak bu sefer bir hayran ve sadık dostu yapay zeka karşımıza çok ilginç bir fikir ile geldi.

Max Woolf isimli hayra neredeyse bir jenerasyonu dolduracak kadar Pokemon tasarlamış, daha doğrusu bir yapay zeka kodlayarak bu Pokemonları ona tasarlatmış. Şöyle düşününce bir jenerasyon içerisinde çıkan Pokemon tiplerine epey yakın işler ortaya çıkmış. Detaylı bakınca, "acaba Pokemon Company içerisinde çok gelişmiş bir yapay zeka var da tüm Pokemonları o mu tasarlıyor?!" diye düşünmeden edemedim. Ancak tüm tasarımlara bakınca yapay zekanın herhangi bir dondurma veya pasta yarattığını göremedim, yani insanlığa umudum yeniden tazelendi.

Bu Pokemonların görünüşlerine bakarak tiplerinin ne olabileceği hakkında tahmin yapmak da epey eğlenceli. Dünya üzerinde çok sayıda hayran yapımı Pokemon oyunu olduğunu düşününce bu yapay zeka tarafından tasarlanan karakterlerle yeni bir oyun bile yapılabilir. Max'ın muhteşem botunun şu ana kadar yaptığı Pokemonları aşağıda görebilirsiniz. Ola ki botun canı sıkılır da yeni Pokemonlar tasarlarsa diye merak ederseniz de buraya bakabilirsiniz. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum