Bir Speedrunner, Spelunky 2'yi Şimdiden 3 Dakikanın Altında Bitirdi

Dakikalar içinde biten oyun yapmışlar

Speedrun camiası benim becerilerine ve kendini adamışlıklarına en çok imrendiğim camiaların başında geliyor. Bir oyunda rekoru kırmak için bıkmadan, usanmadan defalarca oynuyorlar; bölümleri akıllarına kazıyor, zamandan tasarruf etmek için yaratıcı yollar buluyorlar. Hele bir de bu oyun Spelunky gibi bölüm haritaları rasgele oluşturulan oyunlarsa o zaman hayranlığım daha da artıyor.

Spelunky 2, PC'ye çıkalı henüz iki gün oldu. Speedrunner d_tea ise oyunun üzerinden yeterince zaman geçtiğini düşünmüş olacak ki Spelunky 2 dünya rekorunu oyunu 2 dakika 53 saniyede bitirerek kırdı. Elbette bu rekor daha sonraları daha da geliştirilecek, hatta belki de oyunu 2 dakikanın altında bitirenler göreceğiz ama sonuç yine de çok etkileyici. Hele bir de bunun daha ilk bölümleri bile insanın canına okuyan Spelunky 2 gibi zor bir oyun olduğunu düşünürsek bu başarı daha da anlam kazanıyor.

d_tea bu rekor için ışınlanma aracından faydalanmış ve ikinci Dwelling bölümündeki satıcıda bu aracı bulmuş. Yine de ışınlanma aracıyla bile bölümdeki kapıların yerini tespit etmek, güvenli yerlere ışınlanmak, yaratıklara anında tepki vermek falan bir hayli etkileyici. d_tea oyunun PlayStation 4 versiyonunda da çeşitli speedrun rekorları kırmış ve oyunu 3 dakikanın üzerinde bir sürede bitirmişti.

Videoyu izlemenizi öneririm, zaten 'kısacık' bir şey :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum