Black Myth: Wukong'un Steam Geliri 1 Milyar Dolara Yaklaştı

Oyuna dair istatistikler ilgi çekici

Çinli Game Science tarafından geliştirilen Black Myth: Wukong yılın en kuvvetli çıkışlarından birini gerçekleştirdi bildiğiniz gibi. Oyun çıkalı henüz iki hafta oldu, ama Steam'deki geliri şimdiden 852 milyon dolara ulaşmış durumda (tabii bundan platformun aldığı kesinti ve vergiler düşülmemiş).

Bu geliri göz önüne aldığımızda ise oyunun Steam'deki satışlarının yaklaşık olarak 17.8 milyon olduğu ortaya çıkıyor ki bu kadar kısa süre içerisinde inanılmaz bir miktar bu. Bu gelir ve satışlarda PlayStation 5 versiyonunun ve Epic Games Store versiyonunun dahil olmadığı hatırlatmak lazım, bu sadece Steam'deki verilerden yola çıkılarak elde edilen bir veri.

Steam'deki Black Myth: Wukong satışlarının %76'sı Çinden. Çıkış günü bu miktar %80'di, bu da oyunun diğer ülkelerdeki satışlarının git gide arttığını gösteriyor. Çin'i %6 ile ABD takip ediyor.

Oyuncuların ortalama oyun süreleri ise 27.3 saat olarak kaydedilmiş. Bu da yine bir soulslike için önemli bir oyun süresi, çünkü Elden Ring örneğinde de gördüğümüz gibi çoğu oyuncu bir hevesle aldığı bu tür oyunları birkaç saat içinde bırakıyor veya uzun süre ara veriyor.

Black Myth: Wukong çıkışından önce de 4 milyonun üzerinde istek listesi ile Steam'in en çok istenen oyunları arasındaydı, dolayısıyla bu başarı çok da sürpriz olarak görülmemeli.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum