Blade Runner 2049'un Yönetmeni Seriye Geri Dönmek İstiyor

Tadında bırakılmalı mı?

1982 yılında Ridley Scott'ın yönetmenliğini yaptığı ve başrolünde Harrison Ford'un yer aldığı Blade Runner filmi vizyona girdi ve bilim-kurgu filmleri tarihine bir başyapıt eklendi. Aradan 35 sene geçti ve yine başrolünde Harrison Ford'un yer aldığı bu kez Denis Villenueve'nin yönettiği devam filmi Blade Runner 2049, 2017 yılında vizyona girdi. İkinci film de yine büyük beğeni topladı. Hikayenin üçüncü filmini görmek için bu sefer 35 sene beklemek zorunda kalmayabiliriz. Yönetmen Denis Villenueve hikayeyi başka bir açıdan ele almak istiyor.

Empire'a konuşan başarılı yönetmen, "Blade Runner dünyası oldukça ilham verici bir yer. Buradaki problem benim sadece devam filmi için söz vermiş olmamdı. Bence sinemanın orijinal fikirlere ihtiyacı var. Bana sorarsanız ben yeniden bu evreni ziyaret etmek isterim ancak bu kez farklı bir yolla. Buna evet diyebilirim. Ancak bunun kendi başına bir proje olması gerekiyor. Diğer iki filmle bağlantısı olmadan, gelecekte geçen karanlık bir dedektif hikayesi... Bazen geceleri bunun rüyasını görerek uyanıyorum." diyerek Blade Runner evreniyle ilgili farklı ve bağımsız hayallerinin olduğunu itiraf etmiş.

İlk Blade Runner filmi Philip K. Dick'in yazdığı "Do Androids Dream of Electric Sheep?" romanından ilham alarak ortaya çıkmıştı. Bakalım ilerleyen dönemlerde Denis Bey'in hayallerini süsleyen yeni bir Blade Runner filmi izleyebilecek miyiz? Benim bu konuda yönetmene güvenim sonsuz. Başarılı yönetmen bir diğer devasa bilim-kurgu markası olan Dune filminin de yönetmenliğini yapacak ve o filmin olası başarısı kendisine büyük bir kredi sağlayacaktır. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum