Blade Runner Efsanesi, Enhanced Edition İle Geri Dönüyor

Bıçak sırtı

Geçtiğimiz yılın sonuna doğru Westwood Studios'un 1997 tarihli kült adventure oyunu Blade Runner, ilk kez dijital olarak oyunseverlerle buluşmuş ve GoG üzerinden satışa sunulmuştu. GoG versiyonu çıkana kadar bu oyunu oynayabilmenin tek yolu zamanında kutulu olarak satın almış veya korsan olarak indirmiş olmaktı.

Ancak Nightdive Studios'tan dün gelen haberler, Blade Runner efsanesini yakın zamanda tüm oyuncuların yaşayabileceğini gösteriyor, çünkü stüdyo Alcon Entertainment işbirliğiyle Blade Runner: Enhanced Edition üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Blade Runner'ın kaynak kodları kayıptı, bu yüzden de bu gerçekten de büyük bir haber. Nightdive oyun üzerinde ters mühendislik uygulamış ve kodları kendi KEX motorlarına aktarmayı başarmış. Enhanced Edition yenilenen karakter modellerine, animasyon ve ara sahnelere sahip olacak ve oynanışı geliştiren özelliklerle de gelecek. Elbette geniş ekran çözünürlükleri, klavye ve gamepad desteği de oyunda bulunacak özellikler arasında.

Nightdive Studios CEO'su Stephen Kick, Westwood'un vizyonuna ve oynanışına tamamen sadık kalacaklarını ama oyunun grafiklerini ve sunduğu deneyimi KEX motoru sayesinde üst seviyeye taşıyacaklarını söylüyor. "Oyunu modern donanımlarda oynamanın faydalarını görebileceksiniz, oyun tam da hafızalarınızda yer ettiği gibi harika görünecek" diyor.

Blade Runner: Enhanced Edition, bu yıl içerisinde PC ve konsollar için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum