Blair Witch’in Oynanış Süresi Belli Oldu

Çizgisel ilerlerseniz 6 saat sürecekmiş…

Bloober Team korku-gerilim türünde kendinden söz ettirmeyi başaran bir stüdyo. Layers of Fear ve Observer ile dikkatleri üzerlerine çekmeyi başarmışlardı. Nitekim, Lionsgate de elindeki önemli markalardan birisi olan Blair Witch için yeni oyun çalışmalarını bu stüdyoya emanet etti. Hatta önümüzdeki dönemlerde farklı markaları için de işbirliğine gidebileceklerine dair işaretler verdiler.

Gelecekteki iş birliklerini ve henüz ilan edilmemiş oyunları bir kenara koyup, yakın zamanda bizlerle buluşacak Blair Witch’e dönecek olursak, oyunun yazarı Barbara Kciuk’un VentureBeat ile yaptığı röportajda verdiği bilgiye göre önümüzde çok da uzun bir oynanış süresi uzanmayacakmış gibi görünüyor.


Kcuik, artık hemen hemen her oyunda duymaya başladığımız klasik açıklamayla giriş yapıp ‘Oyunun ne kadar süreceği nasıl oynadığınıza bağlı’ diyor ve sonrasında ekliyor: “Orman açık bir alan. Dolayısıyla keşfedebileceğiniz pek çok yol, pek çok yer var. Hikâyenin akışını takip edip çizgisel ilerleyebilir veya yan yollara sapabilirsiniz. Yaklaşık 6 saat sürecek bir oynanış söz konusu, ama nasıl oynadığınıza bağlı olarak bu süre değişebilir”

Söz konusu korku oyunları olunca bu süre yeterince uzun gelebilir tabii. Sonuçta bedenimizin kaldırabileceği gerilim yükünün de bir sınırı var, değil mi ama:) Stüdyonun önceki oyunları ile karşılaştırıldığında ilk Layers of Fear oyununa göre uzun, ikinci oyunla aynı, Observer’a göreyse bir miktar daha kısa (veya oynayışa bağlı olarak aynı uzunlukta) bir oyun süresi söz konusu olacak gibi.

Oyunun uzunluğundan ziyade beklentileri karşılayıp karşılamayacağı daha önemli tabii. Bunu görmek için ise az bir süremiz kaldı; 30 Ağustos’ta oyun severlerle buluşuyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum