Bleach Bitti

Life is Like a Boat

Vay be... İki yıl önce yaptığım Naruto'nun bitiş haberini dün gibi hatırlıyorum. Bir şekilde onun yokluğuna alıştık ve şimdi de başka bir eski dostun yokluğuna alışma vakti... Bleach'in...

Tite Kubo'nun 2001'de başlayan mangası giderek popülerleşince 2004'te animeye uyarlanmıştı. Özellikle ilk zamanları inanılmazdı Bleach'in. O stilize tasarımlara, efsane bestekâr Shiro Sagisu'nun müziklerinin kullanımındaki ustalığa, aksiyon sahnelerinde verdiği gaza, kim olduğunu cidden merak ettiren sürüyle karaktere, insan-shinigami-hollow-quincy gibi farklı varlık tiplerindeki yaratıcılığa hasta olmuştuk.

Shinigamilerin Soul Society'sinden Hollow'ların ve Espada'ların Hueco Mundo'suna kadar çok sevdiğimiz çok karakterle tanıştık, müthiş dövüşlere şahit olduk. Ichigo'nun Kenpachi'yle, Byakuya'yla, Grimmjow'la veya Ulquiorra'yla olan dövüşlerini kim unutabilir örneğin? Bleach'in en enteresan yanlarından biri de (Dragon Ball'u bir kenara koyuyorum, bu konuda kimse Dragon Ball'a yarışamaz da) bildiğin kazanılması imkânsız olduğunu hissettiren dövüşlere şahit olmamızdır. Yani hadi Renji'yi yendin bir şekilde de yahu bu çöm halinle Kenpachi'ye nasıl kafa tutuyorsun ki?! Hani bildiğin imkânsızdı o dövüş ve ona rağmen berabere kalabilmişti Ichigo, müthiş gazdı hakikaten (hoş Kenpachi ve Unohana... neyse mangayı okumayanlara spoiler olmasın...). Veya Byakuya'yla olan dövüş... "N'aptın birader, o iş olmaz?!" diyorsunuz ama bir şekilde oluyor.

Ve geçtiğimiz hafta, birkaç yıldır devam eden Quincy hikâyesi de sona erdi ve Bleach'e veda ettik. Aslında bu son hikâyeye girişecek bir anime serisi duyurusu belkiyordum ama henüz öyle bir ses yok. Onun yerine bir live-action film duyruldu. Yönetmenliğini Shinsuke Sato'nun (Gantz, The Princess Blade) yapacağı, Ichigo'yu Sota Fukishi'nin (Kamen Rider'lar, Say I Love You) oynayacağı film 2018'de gösterime girecekmiş.

Öyle yani... Bir zamanlar Naruto ve One Piece'le beraber "üç büyük shonen"den biri olarak anılan Bleach de hayatımızdan çıkıyor. Her zaman kusursuz değildi ama her zaman belli bir kalitenin üzerindeydi. Verdiği benzersiz, kendine has bir hissi, bir tonu vardır Bleach'in; o unutulmaz işte. Teşekkürler Tite Kubo. Ellerine sağlık.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum