Naruto Bitti

İnsanın Yüreği Sızlıyor Birazcık

Manga severler için duygusal bir haftadayız, 15 yıldır süren Naruto'ya veda ettik.

Masashi Kishimoto'nun 21 Eylül 1999'da yayınlanmaya başlayan haftalık manga serisi Japonya'da yıllarca en çok satan mangalar listesinin en tepelerinde yer aldı. Ve de Naruto manga ve animelerin Japonya dışında da yaygınlaşmasının en büyük yardımcılarından oldu. Örneğin Naruto Japonya'da cilt başına en çok satan mangalar sıralamasında 4. - 5. sırada yer alırken Japonya dışında en çok satan manga haline geldi. Eminim birçoğunuzun da izlediği/okuduğu ilk anime/mangalardandır.

Naruto'yu ilk tanıdığımızda daha çocuktu. Sasuke ve Sakura'yla arkadaş oldu, onlarla görevlere çıktı, sınavlara girdi, köyünü saldırılardan korudu. Bu sırada Naruto ve Sasuke arasındaki dostluk kadar kıskançlığın ve rekabetin de büyümesine şahit olduk. Birbirleriyle savaştılar. Yolları ayrıldı. Aradan yıllar geçti. Hinata, Itachi, Gaara, Kakashi, Jiraiya, Nagato, OrochimaruKurama ve daha sayısız unutulmaz karakter tanıdık. Kimilerini kaybettik, üzüldük.

İşlet her zaman güllük gülistanlık değildi. Bir ara 2 buçuk yıllık bir zaman atlama yaşandı ve bütün çocuklar büyüdü. Seri biraz daha karanlık bir havaya büründü ve eski eğlencesinden bir şeyler kaybetti. Ama neyse ki komedisi azaldıysa da bu açığı aksiyonuyla ve hikâyesindeki epik anlarla gayet iyi kapatmayı başardı bir süre sonra.

Kimi okuyucu 15 yıl boyunca aynı tadı alarak mangayı okumaya devam etti, kimi sıkılıp bıraktı. Kiminin ise resmen haftalık rutini oldu, iyi midir kötü müdür demeden hayatının vazgeçilmez bir parçası olarak kabul etti Naruto'yu.

Ve de dediğim gibi bu süreç artık bitti. Gelecekte ufak tefek Naruto yapımları yine göreceğiz, Masashi Kishimoto'nun da ileride neler yapacağını merakla takip ediyor olacağız ama nihayetinde çok sayıda insanın hayatında yıllar boyunca iri ya da ufak bir parçaya sahip olmuş bu efsaneyle vedalaşma vaktidir.

Bu unutulmaz eser için çok teşekkürler Masashi Kishimoto.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum