Blizzard Diablo Ekibini Genişletiyor - Yeni Oyun Yolda Mı?

Halk bunu istiyor

Blizzard'ın son zamanlarda yayınladığı yeni iş ilanları açıkça gösteriyor ki firma Diablo ekibini genişletmeye çalışıyor. Elbette bunun farklı farklı sebepleri olabilir ama bence hepimiz içimizden "umarım Diablo 4 içindir" diye geçiriyoruzdur. Aslında tüm işaretler Blizzard'ın yeni bir Diablo oyunu geliştirmekte olduğunu gösteriyor, sektörün ünlü analistleri de bu düşüncede. En son olarak Amerika'nın en büyük yatırım bankası Goldman Sachs'in analistlerinden Christopher Merwin yeni Diablo oyununu 2019 yılında piyasaya çıkacağını ve 15 milyonun üzerinde satacağını tahmin ettiklerini söylemişti.

Bu yeni içeriğin Diablo 3 için yeni bir genişleme paketi veya DLC olacağını düşünmek de elbette mümkün, ama açıkçası ben Blizzard'ın istediği şeyin bu olduğunu pek sanmıyorum. Her ne kadar Diablo 3'ün hala daha acayip canlı bir oyuncu topluluğu olsa da asıl istek Diablo 3'ün hatalarından ders almış yeni bir oyun görmek.

Yeni açılan iş ilanları yalnızca karakter çizerleri veya benzer pozisyonlarla da sınırlı değil, Blizzard Diablo ekibi için yapımcı yardımcısı ve kreatif direktör gibi üst düzey rollere de isimler arıyor. Özellikle de kreatif direktör ilanında "seri çapında stratejik yaratıcı kararlar alabilme" gereksinimi dikkat çekiyor.

Söz konusu Blizzard olunca yeni oyunlar konusunda ne kadar ağırkanlı davrandıklarını çok iyi biliyoruz. Diablo 2 ile Diablo 3 arasında 12 yıl geçmişti. Diablo 3 2012 yılında, Reaper of Souls genişleme paketi 2014, Rise of the Necromancer ise 2017 yılında yayınlanmıştı. Bu sefer arayı bu kadar açacaklarını sanmıyorum, dolayısıyla bu yeni açılan pozisyonlar Diablo 4'ün geliştirilmesine hız kazandırmak ve tahminlere uygun biçimde 2019-2020 yılı içerisinde yeni oyunla karşımıza çıkmak için olabilir. Bakalım Blizzard bu seneki Blizzcon'da bize müjdeli haberler verecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum