Diablo’nun Yaratıcısı David Brevik, 2D Sandbox RPG Oyunu It Lurks Below’u Bu Sene Çıkarıyor

Yeni bir bağımlılık yapıcı oyun geliyor olabilir.

David Brevik, 1993 yılında Blizzard North’u kurmuştu ve Blizzard’ın en ünlü oyunlarından Diablo’nun baş tasarımcısı ve programcısıydı. Diablo 2’de de proje yöneticiliği yapan Brevik’in oyun sektöründe 27 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Bu uzun yıllardan sonra Brevik, bundan iki sene önce, Ocak 2016’da kendi stüdyosu Greybeard Games ‘i kurmuştu. Aynı yılın Mart ayında The Nonomance isimli ücretsiz küçük bir çıkartıldıktan sonra bağımsız şirket bu sene çıkaracakları yeni oyunu It Lurks Below’u duyurdu.

> Platform Oyunu Dandara’da Sadece Duvarlardan İlerleyebiliyoruz

It Lurks Below, Terreria, Minecraft ve Starbound’u andıran bir 2D sandbox RPG oyunu. Rastgele üretilen haritalarda oyuncular zindanların derinliklerine inecek ve bir yandan kötü adamlarla savaşırken bir yandan da olabildiğince loot yapacaklar. Diablo’yla da benzer özellikleri var diyebiliriz.

Oyun aynı zamanda bize aynı Minecraft ve Terreria’daki gibi bina inşa etme özgürlüğü de sunacak. Bu benzeyen yapıyı da inkar etmiyor Brevik. “Bu oyunların büyük hayranıyım. Ancak bu oyunlardan daha fazla bir noktası olan oyun yapmak istedim. Class sistemi ve level atlayabileceğimiz bir oyun, dünyanın derinliklerine gittikçe daha fazla güçlendiğiniz ve daha fazla güçlendirecek rastgele eşyaları bulacağınız bir oyun yapmak istedim” diyor.

Bu sene Steam platformuna çıkması planlanan It Lurks Below’un üç adet modu bulunacak. Bunlar Creative Mod, Normal Mod ve Permadeath Mod olacak. Oyundaki düşmanların her birinin Diablo’daki gibi çözmeniz gereken bir yeteneği olacak. 

David Brevik, geçen seneden beri bu oyunla uğraşıyormuş. Kendisi normalde daha geniş bir oyun düşünmüş; ancak bunu gerçekleştirmesi 10 yıldan fazla süreceği için oyunu küçültmeye karar vermiş. Oyunun bu hafta sonu kapalı betası yayınlanıyor. David Brevik de Twitch’te oyunu oynayacakmış. Şimdilik ekran görüntüleriyle yetinelim. 

it-lurks-below1it-lurks-below2

it-lurks-below3

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum