Blizzard Oyunları Steam’e Geliyor, İlk Oyun Overwatch 2 Olacak

Battle.net dışında da alternatifler sunmak istemişler

Battle.net yıllardır Blizzard oyunlarına PC’de erişmenin tek yoluydu. Ancak yakında bu durum değişecek gibi görünüyor; artık Blizzard oyunlarını Steam’den de alabileceğiz.

Blizzard tarafından yapılan duyuruyla; Overwatch 2’nin 10 Ağustos’ta Steam’e geleceği ilan edildi. Bu kadarla da kalınmayacağı, takip eden dönemde Blizzard oyunlarından bir seçkinin Steam’de yerlerini alacakları söyleniyor.

Açıklamada; Battle.net’in yıllardır Blizzard’ın PC oyuncularının evi olduğu, yıllar boyunca topluluğun beklentilerine cevap verecek şekilde gelişmeye devam ettiği belirtilirken, bununla birlikte oyun endüstrisinin de bu 20 yılı aşkın süre boyunca önemli gelişmeler kaydettiği ve belirli topluluklarla kısıtlı kalınamayacağı ifade ediliyor. Sonuç olarak, bir yandan Battle.net’i geliştirmeye ve bu alana yatırım yapmaya devam edeceklerini, öte yandan da oyun severler için engelleri kaldırıp onlara daha çok imkân sunmak istediklerini söylüyorlar. Bunun ilk adımı da Overwatch 2’nin Steam’e gelişi olacak.

Blizzard Entertainment Başkanı Mike Ybarra; “Ana hedefimiz oyunculara kulak vermek ve beklentilerini karşılamak. Battle.net bizim için öncelikli olmaya devam edecek, fakat oyun severlerin sesine kulak verdik ve 10 Ağustos’ta Overwatch 2’yle başlamak üzere oyunlarımızdan bir seçkiyi Steam’e getiriyoruz. Valve ile çalışmaktan dolayı memnuniyetimizi ifade etmek isterim” diyor.

Gabe Newell da durumdan memnun; “Oyuncular ve geliştiriciler Overwatch 2’nin Steam’e gelişinden fayda sağlayacaklar” diyor.

Overwatch 2’yi Steam’den oynarken de bir Battle.net hesabına sahip olmanız, o hesaba bağlanmanız gerekecek; çapraz platform desteği gibi özelliklere erişim için böyle bir zorunluluk bulunduğu söyleniyor. Öte yandan, tahmin edilebileceği üzere oyuna Steam başarımları da ekleniyor.

Bakalım Steam’e gelecek diğer Blizzard oyunları hangileri olacak, takipteyiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum