Blizzard Ve NetEase, WoW Mobile'ın Fişini Çekti!

Blizzard'da neler oluyor?

Blizzard ve NetEase'in birlikte üreteceği ikinci mobil oyun World of Warcraft'ın fişi çekildi. Bloomberg'in kaynaklarından gelen iddialara göre, projede çalışan ekip dağıtılarak, sadece bazılarına şirket içerisinde yeni roller teklif edildi.

Yaklaşık üç senedir üzerinde çalışılan MMO projesinin iptalinin arkasında ise Blizzard ve NetEase'in "finansal konular" üzerinde yaşadığı anlaşmazlıklar olduğu öne sürülüyor. Yaklaşık 100 kişiden oluşan geliştirici ekip bu kararın ardından dağıtıldı. Neptune kod adlı MMORPG, WoW'dan farklı bir zaman dilimini konu alacaktı.

Bu "finansal konuların" tam olarak neye işaret ettiği bilinmiyor. Öte yandan Diablo Immortal'ın bu ikilinin arasını açtığı söylentileri de ortalıkta dolanıyor. Yine de Blizzard ve NetEase'in ortaklığı sürmeye devam ediyor.

İddialara göre iptal edilen bir diğer Warcraft oyunu daha var. Pokemon GO benzeri AR sistemler ile çalışacak ve Orbis kod adlı bir diğer Warcraft oyunu da tam dört yıllık geliştirilme sürecinin gözüne bakmadan iptal edilmiş durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum