BlizzCon 2018'de Duyurulacak Yeni Diablo Oyununa Dair İpuçları

Blizzard belki de yeni oyuna dair ipuçları verip duruyordur

BlizzCon 2018’e 20 gün kalmışken Diablo hayranlarını da ufaktan bir heyecan sarmaya başladı. Geçen seneki BlizzCon’da adı dahi anılmayarak bir köşeye atılan Diablo, bu sene Blizzard’ın bir numaralı yıldızı olacak gibi duruyor. En azından işaretler bu yönde. Peki koca kırmızı şeytan gerçekten de geçen senenin telafisini yapabilecek mi? Neler bekliyoruz bu seneki etkinlikten? Gelin birlikte biraz analizini yapalım.

Bu sene BlizzCon’da Diablo beklemek için oldukça geçerli sebeplerimiz var dediğim gibi. Bunlardan ilki ağustos ayında Topluluk Yöneticisi Brandy Camel’ın yaptığı “Birden fazla Diablo projesi üzerinde uğraşıyoruz!” videosu. Brandy Camel bu videoda üzerinde çalıştıkları projeleri çok detaylandıramamış olsa da bazılarının daha uzun vakit alacağını ama yıl sonuna doğru bu konuda daha fazla bilgi alabileceğimizi söylemişti. “Yıl sonuna doğru” derken BlizzCon’u kastediyor olduğu gayet açıktı. Bu videonun hemen ardından Switch için Diablo III duyurusu geldiğinden söz konusu duyurunun Switch’le alakalı olmadığını da rahatlıkla varsayabiliriz.

Diablo’nun bu seneki BlizzCon’un asıl yıldızı olduğuna işaret eden bir diğer şey ise BlizzCon 2018 Goodie Bag’i oldu. Pakete diğer Blizzard oyunları için şekilli mıknatıslar eklenirken Diablo için de minik bir vinil figür eklemeleri oldukça dikkat çekiciydi. Hele ki figürün kollarındaki bileklikler ve kafasına gömülü Soulstone doğrudan Diablo 1’deki formuna işaret ediyorken! Bahsedilen projelerden birisi Diablo 1 Remastered olabilir miydi?

Olasılıklar hayli yüksek; zira geçen haftalarda BlizzCon sayfasına eklenen “Universe Builders” videosunun thumbnail’indeki Diablo 1’den fırlamış gibi duran görseli de hesaba katarsak…

Tabii ki önceden zaten yıllarca oynadığımız bir oyunla koca BlizzCon’un yıldızı olacak değil Diablo. Bu da bizi diğer olası duyuruya getiriyor. Blizzard Gear sitesindeki BlizzCon ürünleri arasında yeni bir Diablo görseliyle satışa sunulan bir poster mevcut. Biraz düşününce bu poster aslında çok ilginç bazı ipuçları içeriyor: Mesela Diablo’nun kafasında, Soulstone’un olması gereken yerdeki boynuz gibi. Zira Diablo III hariç bugüne kadarki bütün Diablo oyunlarında Dehşetin Efendisi’ni kafasına saplanmış taşla görmeye alıştık; eh, bunun Diablo III’teki hali olmadığı da yeterince ortada zaten.

O zaman… Bu Diablo’nun yeni oyunda göreceğimiz hali olabilir mi? Bunu destekleyen bir diğer etmen de posterin adının “Diablo Reign of Terror” diye geçiyor olması. Geçmişte de Blizzard’ın bazı yeni proje isimlerini Blizzard Gear’daki ürünler sebebiyle önden sızdırdığı düşünülürse bu yeni projenin adı “Diablo IV: Reign of Terror” ya da sadece “Diablo: Reign of Terror” çıkarsa sanırım kimse şaşırmaz.

Yeni bir Diablo projesini destekleyen tek ipuçları da bunlar değil üstelik. Titan Comics’ten çıkacak olan ve Lilith’i konu alacak çizgi roman serisi, Book of Cain ve Book of Tyrael’ın devamı sayabileceğimiz yeni çıkacak Book of Adria gibi ürünler de yakın zamanda seriden güzel haberler alabileceğimize işaret ediyor hep. Biraz daha spekülasyon yapıp derinlere kazacak olursak Blizzard’ın Diablo serisine yönelik verdiği çeşitli iş ilanları ve hatta Legion başında World of Warcraft’ın başındaki isimlerden olan Tom Chilton’ın henüz duyurulmamış bir projeye kaydırılması gibi detayları düşünerek söz konusu Diablo projesinin belki de bir DVO ya da DVO özellikleri taşıyan bir oyun olacağı hakkında bir tahminde bile bulunabiliriz.

Siz ne diyorsunuz, Blizzard bu BlizzCon’da Diablo hayranlarının gönlünü geri almayı başarabilecek mi dersiniz?

BlizzCon’a kadar beklerken Diablo’nun 20 yılı aşkın tarihini ve geçtiği aşamaları da öğrenmek ya da hatırlamak isterseniz Lorekeeper için hazırladığım şu yazıya da bir göz atmak isteyebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum