Blizzcon 2019'da Karşımıza Çıkabilecek Sürprizler

Son yılların en hareketli Blizzcon'u bizleri bekliyor olabilir

Blizzard'ın gözbebeği olan Blizzcon'a artık sayılı günler kaldı. Geçtiğimiz sene pek iyi başlamayan ve sonunda tepkiler ile karşı karşıya kalan Blizzard bu sene ağır sanayi hamleleri ile ortalığı karıştıracak gibi görünüyor. Biz de 1 Kasım'da başlayacak etkinlikten önce ortaya saçılan sızıntıları sizler için derledik.

Tabii ki ilk önce geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Diablo 4'ten bahsetmek gerek. Geçtiğimiz sene düzenlenen etkinlikte 'duyurulmamasıyla' büyük tartışma yaratan ve Diablo Immortal'ın da bolca tepki toplamasına neden olan oyun, ilk kez elle tutulur bir sızıntı ile karşımıza çıktı. "The Art of Diablo" adı verilen sanat kitabının reklamlarında "Diablo, Diablo II, Diablo III ve Diablo IV içerisinden 500'den fazla sanat çalışması" ibaresinin bulunması herkesi heyecanlandırdı. 


Hatırlarsanız Blizzard daha önce adı konulmamış Diablo projeleri için iş ilanı vermiş ve yeni bir Diablo oyununun üzerinde çalıştığının ilk ipuçlarını vermişti. Geçtiğimiz sene olduğu gibi Blizzcon'un bu seneki açılış gösterisini de Diablo ile yapması bekleniyor. Ancak Diablo ile ilgili sızıntılar sadece Diablo 4 ile sınırlı değil.

Diablo 4'e ek olarak etkinlikte Diablo II'nin remaster versiyonunu görebileceğimiz de iddia ediliyor. İddianın kaynağı daha önce de Blizzard ile ilgili başarılı sızıntılar yapan Metro ismindeki Overwatch yayıncısı. Metro, Diablo II Remastered'ın duyurulacağını ve içerisinde Lord of Destruction genişleme paketinin de bulunacağını söylüyor. Görünüşe göre bu seneki Blizzcon'da Diablo'ya doyacağız. Aksi halde zaten yine büyük gürültü çıkar.

Diğer bir sızıntı ise bir süredir merakla beklenen Overwatch 2 oldu. Yine ünlü yayıncı Metro'nun iddialarına göre oyunun Winston, Tracer, Mei ve Genji'yi içeren bir sinematik fragmanı bile hazırlanmış. Aynı iddialara göre oyun hem PVP hem de PVE modlarına sahip olacak. Oyun hakkında henüz daha fazla detay paylaşılmamış olsa da bir seviye sistemine sahip olacağı da iddialar arasında.

> BlizzCon Sanal Biletleri Satışa Çıktı - Bir Çok Oyun İçi Hediye Sizi Bekliyor

BlizzCon'un yayınlanan program takvimi de bizi önemli sürprizlerin beklediğine işaret ediyor zaten. Açılış seremonisinin ardından tam 4 tane "Yakında Geliyor" (Coming Soon) paneli var ve bunların her biri de 45 dakika uzunluğunda. Bu dördünün de yeni oyun ve/veya genişleme paketi olması lazım. Üçü beklediğimiz gibi Diablo 4, Overwatch 2 ve Diablo II Remastered olursa geriye diğer serilerden bir oyun kalıyor. BlizzCon'larda yeni World of Warcraft genişleme paketlerini duymaya alıştık, dördüncüsü de yine WoW ile alakalı olabilir. Ama Blizzard'ın ne yapacağı hiç belli olmaz, belki her bir 45 dakikalık bölümde birden fazla yenilik de gösterecek olabilirler.

Son dönemlerde temiz bir nefes alma ihtiyacı hisseden Blizzard, Blizzcon 2019 ile istediği alanı yaratmaya çalışacak. Bakalım bu sene bizleri neler bekliyor olacak...

YORUMLAR
E-VrL
23 Ekim 2019 21:09

Warcraft III Reforged için çıkış tarihi halen ilan edilmedi. Bu yıl içerisinde çıkacağını belirtmişlerdi geçen sene duyurusu yapılırken. Bunu da göz önünde bulundurursak programlardan birinin de Reforged ile ilgili olacağını söylemek mümkün.

Diablo 4 gelsin, Diablo 2 Remastered gelsin, bir de Warcraft 3 Reforged gelsin, barışalım :) Bu arada Overwatch 2 de gelmesin. Bir daha para veremem şimdi, Overwatch neyimize yetmiyor:)

Parolamı Unuttum