Bloodborne ve Demon’s Souls’un Yapımcısı, SIE Japan Studio’dan Ayrılıyor

Teruyuki Toriyama da yeni maceralara yelken açıyor

Sony’den ayrılan önemli isimlere bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda Silent Hill’in yaratıcısı Keiichiro Toyama ile Kazunobu Sato ve Junya Okura’nın SIE Japan Studio’dan ayrılıp kendi stüdyolarını kurduklarını öğrenmiştik. Şimdi de Bloodborne, Demon’s Souls Remake ve Soul’s Sacrifice gibi oyunların yapımcılığını üstlenen Teruyuki Toriyama’nın ayrılık haberi geldi.

Toriyama, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Aralık ayının sonunda Sony Japan Studio’dan ayrılacağını duyurdu. Mesajında yeni şirketinde yeni IP’ler yaratmak istediğini de belirten Toriyama SIE Japan Studio'ya da sevgilerini sunmuş.

Bloomberg’ün geçtiğimiz ay yayınladığı bir rapor, Sony’nin Japonya biriminin performansını yeterince iyi bulmadığını ve küçülmeye gitmeyi planladıklarını ileri sürüyordu. Buna karşın Sony cephesinden gelen açıklama Japonya pazarının kendileri için halen oldukça önemli olduğu yönündeydi.

Bloomberg’ün iddiası doğru mudur yoksa Sony’nin yaptığı açıklamaya mı inanmak gerek, bilemem. Ama bana soracak olursanız bu ayrılış haberlerinin üst üste gelmeye başlaması pek de hoş olmadı. Silent Hill, Bloodborne, Demon’s Souls gibi oyunların yapımcılarından bahsettiğimizi göz önünde bulundurduğumuzda bu ayrılış haberlerinin önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Bu isimler yeni stüdyolarıyla bizlere yine hafızalara kazınacak oyunlar sunabilecekler mi, onu zaman gösterecek.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum