Borderlands Serisi Son Üç Ayda 5 Milyon Kopya Satış Yapmayı Başardı

Borderlands 3 heyecanı son sürat devam ediyor

Borderlands 3'ün heyecanı tüm oyun dünyasını sarmış durumda. Yeni oyunun çıkış tarihinin yaklaşması, serinin tüm oyunlarının satış rakamlarını arşa çıkarmaya devam ediyor. Son dönemlerde çılgın bir yükseliş yaşayan Borderlands 2 satışları, serinin diğer oyunları ile birleşerek son üç ayda 5 milyondan fazla kopya satılmasına yardımcı oldu.

Dağıtıcı Take-Two, 2019'un ikinci çeyreğindeki durumunu değerlendirmek için düzenlediği toplantıda Borderlands serisinin toplamda 48 milyon ünite satış rakamını geçmeyi başardığı açıklandı. Firma, yılın ilk çeyreğinde bu rakamı 43 milyon olarak belirtmişti. Basit bir matematik ile serinin son 3 ayda 5 milyon adet kopya sattığı ortaya çıkıyor.

Borderlands 2 hala serinin en çok satan oyunu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz toplantıda 20 milyonluk satış rakamına ulaştığı belirtilen oyun, ikinci çeyrekte bu satış rakamını 22 milyona yükseltmiş durumda. Yani 5 milyonluk artışın 2 milyonu Borderlands 2'ye ait.

Take-Two'nun verilerine göre Borderlands 3'ün tanıtımı yapıldığından beri seri toplamda 6 milyon yeni oyuncuya merhaba demiş. Her yeni oyun ile satış rakamlarını daha da yukarıya taşımak isteyen Take-Two, Borderlands 3'ün satış rakamlarının 22 milyonu aşmasını bekleyecek.

Serinin yeni oyunu 13 Eylül 2019'da çıkış yapacak.

YORUMLAR
Mitsukuni
7 Ağustos 2019 08:36

Borderlands 3'ten ziyade Steam Sale ve öncesindeki %97'lik indirimin büyük etkisi olduğu kanaatindeyim.

Parolamı Unuttum