Boston Valisi, Sony'nin PAX East'e Katılmama Kararını Gözden Geçirmesini İstiyor

"Önlemlerimizi aldık"

Corona virüsü dünya ekonomisini etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde salgın sebebiyle PAX East'e katılmayacağını açıklayan Sony, Boston Valisi Marty Walsh'tan açık bir mektup aldı.

Walsh, Sony CEO'su Kenichiro Yoshida'ya gönderdiği bu mektupta firmanın, 27 Şubat'ta başlayacak etkinliğe katılmama kararının yeniden değerlendirilmesini rica ediyor.

> Sony, PAX East'e Katılmayacağını Açıkladı

Yazdığı mektupta Boston'da ve Massachusetts bölgesinde corona virüsünün bulaşma ihtimalinin çok zor olduğunu ve gerekli önlemlerin alındığını belirten yönetici, şehri ziyaret etmek isteyenlerin planlarını iptal etmesi için hiçbir sebep görmediğini ifade etmiş. Mektubunda "Asyalıların nesiller boyunca kırmaya çalıştığı stereotipe" vurgu yapan Walsh, korkuların "birlikte" aşılması gerektiğini söylemiş.

Walsh'a göre Sony'nin kendisini izole etmeye çalışmaması gerekiyor. Yönetici, bunun aksine firmanın diğer global şirketlere örnek olması gerektiği görüşünde. Walsh, izole olmak yerine bağlanmanın çok daha önemli olduğuna inanıyor.

Öte yandan pek çok firmanın virüs için önemli tedbirler aldığını hatırlatmakta fayda var. Virüsün ilk günlerinde Taipei Game Show ertelenirken MWC 2020 de iptal olmuştu. Global tedarik zincirlerinde de derin bir etkisi bulunan salgının, Nintendo Switch Satışlarını etkileyebileceği de söyleniyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum