Corona Virüsü Nintendo Switch Satışlarını Vurabilir

Parça kıtlığı üretimi etkiliyor

Gün geçtikçe daha fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan corona virüsü, uluslararası ticaretin ve üretimin de önüne geçiyor. Çin'deki pek çok üreticinin çalışmaya ara vermesi ile birlikte dünyanın en büyük yedek parça üreticisi olan ülkeden, ihtiyaç duyulan parçalar gelmemeye başladı. Bu parçalara ihtiyacı olan Nintendo, global satışlarında sorun yaşayabilir.

Bloomberg'in haberine göre Nintendo, yakın zamanda Switch kıtlığı çekmeye başlayacak. Sorunun Nintendo'nun Vietnam'daki üretim tesisinin gerekli parçalara ulaşamamasından kaynaklandığı belirtilmiş. İddialara göre Nisan ayından itibaren dünyanın bazı bölgelerinde Switch satışı yapılamayacak.

Özellikle firmanın son yıllardaki Switch satış ivmesi, Japon üreticinin elini bir hayli zorlayacak. Yeni Animal Crossing oyunu ile birlikte artması beklenen taleplere yetişememe ihtimali firmayı endişelendirmiş durumda.

Bununla birlikte bu salgının yakın gelecekte Microsoft ve Sony'yi vurması da mümkün. Şimdilerde yeni nesil konsollar üzerinde çalışan firmalar, Çin'deki problemler sebebiyle üretim tesislerinde aksamalar yaşayabilir. Kim bilir belki de yeni nesil konsolların satışa çıkacakları tarihler bile ertelenebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum