Bugünkü Güncellemeyle PlayStation 5'e Discord Desteği Geldi

1440p'ye VRR de gelmiş oldu

PlayStation 5'in en yeni sistem güncellemesi konsola Discord sesli sohbet desteğini getirmiş oldu ve oyuncular bu sayede PC, Xbox veya mobildeki diğer kullanıcılarla birlikte sesli kanalları kullanabilecekler.

"Çapraz-ses" de diyebileceğimiz cross-voice özelliğini kullanmak için Discord ve PlayStation hesaplarını birbirine bağlamanız gerekecek. Bunu dilediğiniz platformdaki (PC veya mobil) Discord'un Ayarlar menüsüne girip Bağlantıları seçip, sonra da PlayStation seçeneğini seçerek yapabileceksiniz.

Bu yeni sistem güncellemesi ayrıca PS5'e 1440p ekranlar için de Değişken Yenileme Hızı (VRR) desteği getirmiş oldu.

Bu güncellemenin ana özellikleri şöyle listelenmiş:

• PS5 konsolunda 1440p video çıkışı genişletildi.
    VRR (değişken yenileme hızı) 1440p çözünürlük için artık desteklenmektedir.
    Şimdi daha fazla mod ve HDMI cihazı desteklenmektedir. HDMI cihazınızın bu özelliği destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için Ayarlar > Ekran ve Video > Video Çıkışı > 1440p Çıkışı Test Et öğesine gidin.

• Artık PS5 konsolları arasında veri aktarabilirsiniz.
    Tüm PS5 verilerinizi başka bir PS5 konsoluna kolayca aktarın. Bu işlem, orijinal PS5 konsolunuzdaki verilerinizi kaldırmaz veya değiştirmez.

Artık PS5 konsolunuzda Discord sesli sohbetlerine katılabilirsiniz.
    Discord hesabınızı PlayStation Network hesabınıza bağlayın. PS5 konsolunuzda Discord sesli sohbeti başlatmak için mobil cihazınız veya bilgisayarınızdaki Discord uygulamasını kullanın. Ayrıca Discord'daki arkadaşlarınızın çevrimiçi olduğunuzu ve ne oynadığınızı görmelerini sağlayabilirsiniz.

Sesli Komut, artık sesinizi kullanarak oyununuzun video kliplerini kaydetme özelliğini de destekler.
    "Hey PlayStation, capture that!" diyerek yakın zamandaki oyun deneyiminizin video klibini kaydedin. Varsayılan kaydetme süresi, ayarlarınıza bağlıdır.
    Ayrıca 15 saniyeden 60 dakikaya kadar oyun deneyiminizin belirli bir süresini kaydedebilirsiniz. Örneğin 5 dakikalık bir süreyi kaydetmek için "Hey PlayStation, capture the last 5 minutes" diyebilirsiniz.
    Yeni bir oyun deneyimi kaydını manuel olarak başlatmak için "Hey PlayStation, start recording" deyin. Daha sonra kaydı sonlandırmak ve video klibi kaydetmek için "Hey PlayStation, stop recording" diyebilirsiniz.
    Şu anda Sesli Komut (Önizleme) yalnızca ABD ve Birleşik Krallık'taki PlayStation Network hesabı olan oyuncular için İngilizce dilinde sunulmaktadır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum