‘Bulletstorm 2 Çok Çılgın Olabilirdi!’

People Can Fly’ın Bulletstorm 2 için güzel fikirleri vardı.

Yakın zamanda Gear of War Judgement’a da elini atmış People Can Fly’ın kurucularından Adrian Chmielarz’ın söylediğine göre, kendisinin firmadan ayrılmadan önce yeni bir Bulletstorm için “çılgınlığı tavanı delip geçen” fikirleri varmış.

Polonya’daki Digital Dragons etkinliğinde Eurogamer’a yaptığı açıklamada belirttiği üzere Bulletstorm 2,  bazı yönleriyle ilk oyunda çok daha akla mantığa sığmaz bir oyun olabilme potansiyeline sahipmiş.

“Biz aslında ikinci bir oyun yapmak istemiştik ve bir konsepte sahiptik. Bence harika bir oyun olabilirdi.’’ diyor ve ekliyor ‘’İlk oyunda bulunan problemleri de düzeltecekti.”

Chmielarz’a göre ilk oyunun en önemli sorunlarından biri de kullandıkları pazarlama stratejisi.

“Bence pazarlama stratejimiz kötüydü.  Kendimi suçladığım konu işin eğlencesine kendimizi fazla kaptırmış olmamız. Başta sorduğum şey oyunu dur durak bilmeyen rengârenk bir bilimkurgu olarak pazarlayabilip pazarlayamayacağımızdı.  Bad Company 1’deki şapşallık ve şakalar gibi olmasını istememiştim. Onlar da bana birkaç fikir gösterdi ve gülerek tamam dedim. Bu bir hataydı.”

Söylediğine göre sonradan oyunun sadece kaliteli ve renkli bir bilimkurgu olduğunu göstermekte karar kılmış ve oyunun çıkış trailerı için daha ciddi bir ton yakalamak istemiş.

Bizim fikrimizi sorarsanız; oyunun diğer FPS oyunlarını eleştirdiği kimi noktalarda aynı hataları yapmasına rağmen işin reklam kısmı oldukça eğlenceliydi. Henüz izlemediyseniz Duty Calls: Calm Before the Storm’a bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum