Bungie, Activision'dan Ayrıldı! Destiny Artık Sadece Bungie'nin

Destiny kendi kaderini çizecek

Dün gece oyun dünyasında çok büyük bir gelişme yaşandı ve Bungie sekiz yıldır birlikte oldukları Activision ile ortaklıklarının sona erdiğini ve yollarını ayırdıklarını duyurdu. Bungie ayrıca Destiny'nin yayın haklarını da Activision'dan aldıkları ve gelecekte kendi oyunlarını kendilerinin yayınlayacağını da belirtti.

Bungie.net üzerinden yapılan resmi açıklamada Bungie, Activision ile özel bir şey yarattıklarını ama artık oyunlarını kendi başlarına yayınlamaya hazır olduklarını belirtirken, Activision'ın ise kendi IP projelerine odaklanacağını söyledi.

Kotaku'nun bildirdiğine göre haber stüdyoda da büyük mutlulukla karşılanmış, hatta şampanyalar patlatılmış. Bunun en önemli sebeplerinden biri olarak da Bungie ile Activision arasında bir süredir devam eden gerilim gösteriliyor. Activision, her sonbahar döneminde yeni bir Destiny oyunu veya genişleme istiyordu (aynı durum Blizzard oyunlarında da mevcut bildiğiniz üzere). Destiny 2: Forsaken da Activision'ın satış standartlarının altında kalan bir oyun olmuştu. Bunun üzerine Bungie'nin üzerine ne tür baskılar yapılmış olabileceğini elbette bilmiyor ama tahmin edebiliyoruz. Artık Bungie takvim konusunda daha rahat olacak ve daha kaliteli içerikleri kendi programına göre yayınlayabilecek.

Destiny 2 için işler şimdilik değişmeyecek. Activision yaptığı açıklamayla oyunun Battle.net üzerinde kalacağını belirtti zaten. Ama bundan sonraki Destiny oyunlarını veya genişlemelerini Battle.net'te görmeyeceğiz.

Bungie'nin şu aralar NetEase yatırımıyla birlikte yeni bir oyun üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Haberin ardından Activision hisseleri yaklaşık olarak %7 değer kaybetti ki bu piyasaların kapalı olduğu saatlerde gerçekleşen bir düşüş. Borsalar açıldığında durum daha da farklı olabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum