Bungie'yi Dava Eden Hile Geliştiricisine Kötü Haber!

Kanıtınız nerede kardeşim?

Bungie ve AimJunkies arasındaki dava, bana sorarsanız oyun dünyasının en acayip davalarından biri. Bungie, AimJunkies isimli hile geliştiricisini oyunun kullanıcı sözleşmesini ihlal ettiği için dava etmişti. Fakat hile geliştiricisi AimJunkies de, Bungie'nin "bilgisayarlarına sızdığını" öne sürerek karşı dava açmıştı. İşte o davanın sonucu bugün açıklandı.

"Yavuz hırsız" AimJunkies ekibi, sorunsuz şekilde hile satışı yapmaya devam etmek istiyor. Fakat ekibin iddialarına göre Bungie, hile geliştiricilerinden birinin bilgisayarına sızmayı başarmış. Bu sayede de hilenin kodlarını ele geçirerek oyunda gerekli güncellemeler yapılabilmiş. Yalnız AimJunkies'e göre bu durum Bungie'nin Federal Bilgisayar Sahtekarlığı ve Kötüye Kullanma Yasası'nı ihlal ettiği anlamına geliyor.

Karşı davanın yargıcı olan Thomas Zilly ise AimJunkies'in bu iddiaları için yeterli kanıt bulunmadığına kanaat getirmiş. Yayınlanan dava metninde, bilgisayarına sızıldığı iddia edilen AimJunkies çalışanı James May'in elinde bu iddiaları doğrulayacak yeterli kanıt bulunmadığı belirtilmiş.

Bununla birlikte davanın gelecekte yeni skandallara gebe olabilmesi mümkün. Çünkü yargıç Zilly, Bungie'nin kendi izni olmadan bilgisayarına sızdığını öne süren May'e iddialarını kanıtlaması için süre vermiş durumda. AimJunkies ve May, 21 Kasım'a kadar yeni belgelerle mahkeme kapısını çalmak zorunda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum