Call of Duty: Black Ops Cold War’dan İlk Bilgiler ve Trabzon Detayı

Hikaye ayrıntıları, karakter oluşturma, farklı sonlar ve fazlası

Call of Duty: Black Ops Cold War’un tanıtım videosunun peşi sıra oyunun hikâye moduna ilişkin bazı detaylar da ortaya çıktı, biz de bunları derleyerek size sunmak istedik.

Black Ops Cold War, Black Ops 1'i doğrudan devam oyunu ve bizi 1981 yılına götürerek 80'ler boyunca devam edecek. Bu sefer ortada Perseus isminde gizemli bir Rus ajanı var ve ajanın nihai amacı dünya düzenini alt üst etmek. Perseus'un planlarını bozmak da Ronald Reagan'ın emriyle görev yapan ve başında da lider olarak gizemli Russell Adler'ın yer aldığı görev timine, yani bize düşüyor. Ekibimizde ilk oyundan Frank Woods, Alex Mason ve Jason Hudson gibi tanıdık simalar da yer alacak. Oyunun geçeceği yerler arasında Doğu Berlin, Vietnam, Sovyet KGB karargahı gibi yerler sıralanırken, Türkiye'nin de adı net biçimde geçiyor. Hatta fragmanda dikkat ederseniz Trabzon Belediye Havalimanı tabelasını görüyoruz. Oyunda bu sefer ne şekilde yer alacağız bakalım.

Image1

Oyuna dair en önemli detaylardan biri kendi karakterimizi, oluşturabilecek ve özelliklerini tanımlayabilecek olmamız. Tabii bu bir RYO değil, yani karakter oluşturma kısmının oyun üzerinde çok büyük etkileri olmayacak, bu daha çok görsel açıdan kendisini gösterecek. Ancak karşılaşacağımız bazı seçenekler, oynanışta oyuncuya ufak tefek avantajlar sağlayabilecek. Örneğin "paranoyak" psikolojik profili nişan alma süresini yarıya indirirken, "yalnız kurt" profili sayesinde diğerlerinden iki kat fazla süre boyunca depar atabileceksiniz.

Call of Duty Black Ops Cold War screenshots 7

 

Cold War’un bir diğer özelliği Black Ops 2’dekine benzer şekilde farklı sonlarının bulunması. Oyundaki bazı bölümlerin diğerlerine göre daha az doğrusal olacağı, oyuncuya bazı alternatifler de sunulacağı ve bazı diyalog seçeneklerinin de bulunacağı aktarılıyor. Oyunda yaptığımız tercihleri bizi farklı sonlardan birisine götürecek. Oyundaki ekstra hedefleri tamamlayarak ve yeterli delil bularak iki opsiyonel bölüm açabilecekmişiz ve bunlar da hikaye bakımından bize daha detay bilgiler verecek. Her ne kadar yapacağımız seçimler hikayenin nasıl ilerlediğini belirlese de, bu konuda yine RYO örneklerinde olduğu gibi mutlak bir özgürlük olmayacağı ve daha dar alanda serbestlik sunacağı kesin.

Oyunun hikâye modundan sorumlu olan Raven Software’den Dan Vondrak; geliştirilme sürecinin ilk anından itibaren oyunun farklı sonlara sahip olması fikrini benimsediklerini ifade ediyor. İlk oyunda olmasa da ikinci Black Ops oyununda farklı sonlar bulunmaktaydı. İlk Black Ops oyununda da görev alan ve Batman filminin de yazarlarından olan David Goyer, bu oyunda da hikâye yazımı konusunda rol almış.

 

Call of Duty Black Ops Cold War screenshots 6

Oyunda Hitman benzeri bölümler de olacak ve hedefe farklı yollarla ulaşabileceğiz. Örneğin bunlardan bir tanesi Moskova'daki KGB karargahında geçecek ve o görevde bir gizli ajanı canlandıracağız. Görev sırasında hedefe ulaşmak için bir generali zehirleyebilecek, veri çalabilecek, bir subaya şantaj yapabilecek veya bir mahkumu sorguya çekebileceğiz. Bölümün sonundaysa bizi geleneksel bir Call of Duty çatışması bekliyor olacak.

Şu anda genel olarak oyunun tek kişilik senaryo modu ile ilgili bilgiler paylaşılmış durumda. Ama paylaşılan fragmanın sonunda da gördüğümüz üzere 9 Eylül’de çok oyunculu kısımla ilgili detaylar paylaşılacak.

Call of Duty Black Ops Cold War screenshots 2

Çapraz oynanış konusunda da bazı bilgiler mevcut. Oyun, sadece farklı platformlarda değil, farklı nesiller arasında da çapraz oynanışa imkân verecek.

Oyunun PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X için çıkacağı açıklandı. Zaten tanıtım videosu da PS5’ten alınmış görüntülerden oluşuyordu. Cross-Gen Bundle ve Ultimate Edition versiyonunu satın alanlar oyunu yeni nesilde de oynayabilecekler, bunlar dışındaki versiyonlar ücretsiz olarak yeni nesle güncellenmeyecek. Mevcut nesil için 13 Kasım’da çıkacak oyunun yeni neslin de çıkış oyunlarından birisi olacağını söylemek mümkün.

Oyunun mevcut nesil versiyonu ile yeni nesil versiyonu arasında aynı 2K Games oyunlarında olduğu gibi 10$ fark olduğunu da ekleyelim. Oyunun Standart versiyonunu da geri uyumluluk ile PS5 ve Xbox Series X'te oynayabileceksiniz, ama tabii ki bu konsolların getirdiği yeni özelliklerden faydalanamayacaksınız. Oyunun Cross-Gen versiyonu ise hem mevcut nesli, hem de yeni nesli içerecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum