Call of Duty Oyunlarından 3 Tanesi Daha Steam’e Geldi

Modern Warfare, Black Ops Cold War ve Vanguard

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almak için yaptığı hamle geçtiğimiz yıldan beri gündemde yer işgal etmeyi başarıyor. Bunun şimdi Call of Duty oyunlarının Steam’e gelişiyle ne ilgisi var diyebilirsiniz. Bence ilgisi var :)

Malumunuz, Microsoft bu satın alımın gerçekleşmesi halinde Call of Duty serisinin yeni oyunlarını PlayStation’a ve Switch’e getireceğini taahhüt ederek rekabet kurumlarının satın alımı engellemesinin önüne geçmeye çalışıyor. Bu yöndeki hamlelerinden birisi de oyunların PC versiyonlarını Steam’de de satışa sunulması, bunun da taahhüt altına alınmasıydı. Her ne kadar Valve, böyle bir anlaşmaya ihtiyaç duymadıklarını, zira Microsoft’un iyi niyetli olduğundan şüphe duymadıklarını söylese de Microsoft işini şansa bırakmak istemiyor belli ki.

Sonuç olarak bahse konu teklifin ardından Call of Duty oyunlarının teker teker Steam’e gelmeye başladığı görüldü. Bu sefer de Modern Warfare, Black Ops Cold War ve Vanguard, Steam’de satışa sunuldular. Üç oyun da 999 TL gibi bir etikete sahip, çıkışa özel %50 indirimle şu anda 499,50 TL’ye satılıyorlar. İndirim 23 Mart'a kadar devam edecek.

Bu hamleler, rekabet kurumlarını ikna edebilir mi, ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum