Advertisement

Call of Duty, SBMM Sistemi Üzerinde Çalışmaya Başladı

Oyuncuların mutluluğunu kelimelere dökemiyoruz

Call of Duty serisi, oyunların "dengeli" olması adına SBMM (Skill Based Matchmaking) sistemini kullanıyor. Adından da anlaşılabileceği üzere bu sistem sizi, kendi seviyenizdeki oyuncular ile eşleştirmeye çalışıyor. Yıllardır oyuncuların nefretini üzerine çeken bu sistem, sonunda rafa kaldırılabilir.

Charlie Intel'e konuşan stüdyo sözcüleri, SBMM ve matchmaking sistemi hakkında ilk kez net açıklamalarda bulunmuş. Oyuncuların matchmaking sistemine olan tepkilerinin farkında olduklarını dile getiren ekip, "hiçbir şeyin" oyuncuların tecrübesinden önemli olmadığının altını çizmiş.

10 yıldır bu sistem üzerinde çalıştıklarını ve sürekli olarak matchmaking sistemini daha da iyi hale getirmeye çalıştıklarını belirten ekip, SBMM sisteminin de sadece "yetenekleri" baz alarak çalışmadığını dile getiriyor. 

"Yıllardır üzerinde çalıştığımız bu sistem gecikme ve oyun arama süresini, yeteneklerinizi ve çok daha fazla detayı hesaba katarak sizleri en iyi sunucuya yönlendiriyor. Dürüst olalım, bu konuda detay vererek konuşmak oldukça zor. Yaptığımız geliştirmeleri ve gelecekteki planlarımızı sizlerle paylaşmadığımızın da farkındayız. Bu durumu değiştirecek ve 1. sezonun başlaması ile birlikte sizlerin de geri bildirimi ile sistemi güncellemeye devam edeceğiz."

Gerçekten de stüdyonun SBMM ve matchmaking sistemi konusunda çok fazla açıklamada bulunmadığını biliyoruz. Bakalım bundan sonra Call of Duty serisinin matchmaking sisteminde değişiklikler görebilecek miyiz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum