Capcom Hisse Senedi Fiyatları Rekor Kırdı

Resident Evil 4 Remake’in çıkışı şirkete yaramış

Capcom’un yıllardır istikrarlı bir performans sergilediği görülüyor. Resident Evil 4 Remake ile de bu durum perçinlenmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde, RE4 Remake’in çok güzel bir çıkış yaptığını, ilk 2 günde 3 milyon kopyadan fazla satış yaptığını aktarmıştık. Bu verilerin ardından, şirket adına işlerin gayet iyi gittiğini gösteren bir başka veri daha geldi.

Kantan Games CEO'su Serkan Toto’nun Twitter hesabından paylaştığı Tokyo Borsası verilerine göre; Capcom hisse fiyatları 4.865 yen (yaklaşık 36,5 dolar) ile tüm zamanların en yüksek değerine ulaşmış bulunuyor. Bu fiyat 10 yıl önce 390 yen (yaklaşık 3 dolar) düzeyindeydi.

Ocak ayında Capcom, içinde bulunulan mali yılın şirket tarihinin en çok oyun satışı yapılan yılı olmasının beklendiğini açıklamıştı. 31 Mart’ta sona eren mali yıl içerisinde toplam 40 milyon birim satış hedeflendiği söyleniyordu.

Bu hedef tutturuldu mu tutturulmadı mı, henüz açıklanmış değil. Ancak Mart ayının son haftasında çıkış yapan RE 4 Remake’in, bu tabloya ciddi bir katkı sunduğunu söylemek mümkün. Şirketin hisse senedi fiyatlarının rekor kırması da bu durumu teyit eder nitelikte. Diğer firmalar için de bu durumdan çıkartılacak dersler olsa gerek, ne dersiniz?

YORUMLAR
doksanlariozleyenadam
3 Nisan 2023 18:06

Re Engine'i bulan ve Re2 Remake'i tasarlayıp seriyi çöküşteyken eski günlerine döndüren kimlerse onlara dua etsinler.

Parolamı Unuttum