Capcom, Resident Evil 4 Remake Üzerinde Çalışıyormuş

Her yıla bir Resident Evil kampanyası!

Gün geçmiyor ki yeni bir Resident Evil oyunu haberiyle karşılaşmayalım sevgili Oyungezerler :) Bu sefer konumuz Resident Evil 4 Remake.

VGC tarafından paylaşılan habere göre önceki Platinum Games Başkanı Tatsuya Minami tarafından Osaka’da kurulmuş olan M-Two, 2018 yılından beri bu proje üzerinde çalışmaktaymış. Bununla birlikte, Capcom’un iç ve dış stüdyolarından da destek sunulacakmış -ki son iki oyun RE 2 Remake ve RE 3 Remake’te de böyle bir çalışma tarzı benimsenmişti. Orijinal oyunun yönetmeni Shinji Mikami, projeyi yönetmesi için yapılan teklife olumsuz yanıt vermekle birlikte geliştirme sürecine tavsiyeleriyle katkı sunmaktaymış.

Metacritic verilerine göre Resident Evil 4, serinin bu zamana kadarki en yüksek ortalama puanını tutturan oyunu. Satış sayısı ile de Capcom’un yüzünü güldürmüş; 7,5 milyon gibi bir satış düzeyine ulaşmıştı.

Seri içerisinde bir kırılmaya da denk geliyordu oyun. Zombilerin yerini fanatik bir kült grubu yer almış, oynanış hızlanmıştı. Yeniden yapımı ne şekilde ele alınır, açıkçası bir merak konusu. Çünkü bu projenin riskli yönleri bulunduğu da düşünülüyor. En ufak bir değişiklik, 15 yıl öncesi için ince ince düşünülmüş, ayarlanmış detayların tamamının elden geçirilmesini gerektirebilir.

Bir diğer risk ise, her yıla bir Resident Evil oyunu yaklaşımının doğurabileceği sorun. RE 3 Remake için yapılan eleştirilerden bazıları aceleye getirilmişlik hissi yaşatması, orijinal oyuna göre eksik bırakılan yanlarının olması ve haliyle RE 2 Remake’ten sonra yeterince tatmin edici, farklı bir oyun deneyimi yaşatmamasıydı. 2021 yılı için RE 8’in planlandığı düşünüldüğünde dört yıl üst üste RE oyunu görmek, oyuncularda bir RE yorgunluğu doğurur mu dersiniz? Bu sorunun cevabını 2022’de alacağız, zira RE 4 Remake için iddia edilen çıkış takvimi bu.

YORUMLAR
İses
13 Nisan 2020 13:13

Resi 4 remake gerek yok hd si hala iş görür dino crısıs rwmake yapsınlar. 

Parolamı Unuttum