CD Projekt Red, Avrupa'nın En Büyük İkinci Oyun Firması Oldu

Birinci sırada kim var?

Polonya'dan çıkan en güzel şeylerden biri olan CD Projekt Red, adım adım Avrupa oyun sektörünün zirvesine tırmanıyor. Gün geçtikçe değerlenen firma, 2020'nin de hisseleri en çok değerlenmesi beklenen yapımcılarından biri haline gelmişti. CDPR'ın merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077'nin ertelenmesi bile stüdyonun yükselişini durdurmayı başaramamış.

Geçtiğimiz aylarda pazar değeri 6.8 milyar dolardan 8 milyar dolara yükselen yapımcı, bu başarıyı popüler Netflix The Witcher serisine borçlu. The Witcher 3'ün satışlarını yüzde 554 oranında artıran dizi, oyunun daha önce görmediği eşzamanlı oyuncu sayılarına ulaşmasının da önünü açmıştı. Oyunun geçtiğimiz günlerde Steam üzerinde son 1.5 yılda 50 milyon dolarlık gelir elde ettiğini açıkladığını da hatırlatalım.

> 2020’nin Ertelenen Büyük Oyunları

Buna ek olarak Cyberpunk 2077'nin ertelenme haberi de ön siparişlerin önüne geçmeyi başaramamış durumda. Hala satışları devam eden oyunun yükselen pazar değerindeki etkisi oldukça büyük. Oyunun resmi çıkışının ardından ise CDPR'ın Avrupa'nın en büyük oyun stüdyosu unvanını alma ihtimali bir hayli yüksek.

Peki şu anda Avrupa'nın zirvesinde kim oturuyor? Tabi ki Fransız Ubisoft Entertainment. Yapılan araştırmalara göre değeri 9.6 milyar doları aşan firma, bir süre daha tahtını kaptırmamak için çabalayacak.

 

YORUMLAR
xkalfa
25 Şubat 2020 03:04

Amk bir witcher oyunu yapmadı karaktersizler. Parayı kazandıkları oyuna sırt

Pixlik
24 Şubat 2020 20:51

Polonyalı adı sanı duyulmamış bir firma 10 yılda dünya devleri arasına oynuyor. Üstelik bunu müşteri ilişkilerini önplanda tutarak, yerel fiyatlandırmalarda aç gözlülük yapmadan yapıyor. Bizim yerli firmamızsa 10 yılda 2. oyunu yapamıyor. Pazarla iletişimsizliklerine, fiyatlandırma politikalarına hiç girmiyorum bile.

Parolamı Unuttum