Celeste'ye Bir Devam Oyunu Gelmeyecek

Halbuki ne de güzel olurdu

Geçtiğimiz senenin en iyi oyunlarından biri olarak gösterilen nefis platform oyunu Celeste'nin geliştiricisi Matt Thornson, oyuna bir devam oyunu yapmayı planlamadıklarını söyledi.

Oyunun ücretsiz DLC'si Chapter 9: Farewell bugün gün içinde yayınlanacak ve geliştirici ekip böylece Celeste defterini kapatıp yeni oyunlara yönelecekler.

Thorson yine de açık kapı bırakmayı da ihmal etmemiş ama bu muhtemelen sadece kesin konuşmak istememesinden kaynaklanıyor. "Celeste'ye bir devam oyunu yapmak istemiyoruz. Belki gelecekte fikrimiz değişir ama şu an için iyi bir devam oyunu yapamayacağızı biliyoruz. Hem zaten bir sonraki oyunumuzun yeni bir şey olması daha çok ilgimizi çekiyor" diyor Thorson.


Celeste'nin bu ücretsiz DLC'si oyuna 100'den fazla yeni bölüm ekleyerek oyunun bölüm sayısını 800'ün üzerine çıkaracak. Tamamen kendi hikayesini anlatacak olan bu yeni bölümde 40 dakikayı aşkın yeni müzik, yeni mekanikler ve yeni eşyalar da bulunuyor. Aslında bu paket için 'ufak çaplı bir devam oyunu' demek de mümkün anladığımız kadarıyla.

Thorson ilerideki oyunları için de DLC'lerin ücretsiz olma gibi bir zorunluluğu olmadığını da söylüyor. "Böylesine büyük bir DLC için aslında para istemeliydik" diyen Thorson, bu DLC'yi ücretsiz yayınlamalarının sebebinin şu an için oldukça şanslı bir pozisyonda olmaları olduğunu, ama gelecekte kendilerinden bu tür şeyler beklemeyebileceğimizi de ekleyerek işini sağlama almış.

Celeste'nin DLC'si Chapter 9: Farewell bugün (9 Eylül) yayınlanacak.

Aşağıda IGN'in ilk 8 dakikalık Chapter 9 oynanış videosunu izleyebilirsiniz:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum