Çin'de Twitch'e Erişim Yasaklandı

Herhalde halk sağlığını düşündüler (?)

Twitch, Çin pazarında yüksek takipçi sayılarına ulaşmanın mutluluğunu uzun süre yaşayamadı. Çin, sürpriz bir şekilde (?) Twitch'e erişimi engelledi.

Geçtiğimiz ay, Twitch uygulaması Çin'de iOS App Store'dan en çok indirilen 3. uygulama olmuştu. Uygulamaya ilgide bu ani yükselişin kaynaklarından birisi de hiç şüphesiz, önemli bir espor etkinliği olarak değerlendirilen Asian Games ile ilgili yayınları takip etmek için en uygun ve en popüler uygulamanın Twitch olmasıydı.

Ancak yükselen ilgi Twitch'e yaramamış görünüyor. Önce Twitch uygulamasının App Store'dan silindiği, sonrasında da Çin genelinde Twitch internet sitesine ulaşılamadığı haberleri geldi. Fiilen uygulamaya konulan yasağın gerekçesi ile ilgili bir açıklama yapılmış değil henüz. Kimileri Çin hükümetinin halk sağlığını(?) düşünerek oyun bağımlılığı ile mücadele kapsamında böyle bir uygulamaya gitmiş olabileceğini ileri sürerken, diğer bir kesim ise bunu iletişim özgürlüğünü kısıtlayan bir sansür olarak değerlendiriyor.

Twitch kanadı yasağı doğrulamakla birlikte gerekçesi hakkında bir bilgi sunmadı. Zaten kendilerinde böyle bir bilgi olup olmadığı da şu aşamada belirsiz. İlerleyen günlerde sansürün gerekçesi hakkında daha detaylı bilgiler gelebilir (ya da gelmeyebilir, garantisi yok:))

YORUMLAR
Parolamı Unuttum