Advertisement

Classified: France '44, Oynanış Videosuyla Karşımızda

Nazilere Fransa'yı dar edebilecek miyiz?

Sizlerin takip listelerinize de girdi mi bilmiyorum, fakat ben Classified: France '44’ü merakla bekliyorum. Sıra tabanlı taktik strateji zaten sevdiğim bir tür. Bunun üzerine bir de hakkında ne kadar oyun çıkarsa çıksın halen ilgimi çekmeye devam eden 2. Dünya Savaşı ve D-Day teması da ekleniyor. Benim için gayet uygun bir kombinasyon. Tabii esas önemli olan bunu ne kadar başarılı bir şekilde hayata geçirebilecekleri.

Geliştirici ekip Absolutely Games, bu konuda fikir edinmemizi sağlayabilecek bir oynanış videosu paylaşmış bulunuyor:

Videoda, oyunun temel mekaniklerine dair bilgiler paylaşılıyor. Moral sistemi attığınız her kurşunun önem arz ettiği bir yapı oluştururken, gizlilik ve pusu da daha kuvvetli düşman birliklerini alt etmenin en temel yollarından birisini teşkil ediyor. Ayrıca oyunun daha esnek bir gözetleme (overwatch) sistemine sahip olduğu da belirtilmekte; böylece dilerseniz hedefe giren düşmanı vurabileceğiniz gibi bir başka düşmanın da görüş alanınıza girmesini bekleyebiliyorsunuz.

Eğer “ben öyle uzun uzun, ince ince uğraşmak taraftarı değilim, düşmanın üzerine mermi yağdırmak isterim” diyorsanız da dikkatli olmakta fayda var; fragmanda da görüldüğü üzere dost ateşine yol açabiliyor, kendi birliklerinize de zarar verebiliyorsunuz. Oyunda, düşmana yan taraflardan saldırmak gibi gerçek savaş taktiklerinden de esinlenilmiş durumda.

Oyunun hikayesine gelirsek; Haziran 1944’te, D-Day arifesinde, Nazi işgali altındaki Fransa’dayız. Emrimizdeki elik birlikle, Nazilere darbe üstüne darbe vurup müttefik kuvvetlerin Fransa’ya çıkarma yapmasını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Tabii bu, söylendiği kadar kolay olmayacak.

Senaryo modu bittiğinde de oyunla işimiz bitmeyecek gibi görünüyor. Classified görev oluşturucusuyla ve modlama araçlarıyla çok daha fazla içerik üretilmesi ve oyuncuların daha uzun süre boyunca oynamaya devam edebilmeleri hedefleniyor.

Bu vaatler ne ölçüde yerine gelecek, Classified: France '44 ne kadar başarılı olabilecek, bunu görmek için önümüzde birkaç aylık bir süre kaldı, bu yılın sonunda oyun severlerle buluşacağı söyleniyor. Merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum