Clive Barker'ın Marvel Çizgi Romanı Ectokid Dizi Oluyor

Tarihin en acayip çizgi roman serilerinden birisi

Günümüz sinema ve dizi sektörünün en önemli ilham kaynaklarından birisi çizgi roman uyarlamaları. Bu zamana kadar izlediğimiz uyarlamalardan bazıları epey bilindik karakterleri içerirken bazılarıyla da çoğumuz bu ekran sayesinde tanıştık. Ancak çizgi roman tarihinde çok değişik bir yere sahip olan Ectokid'in günün birinde dizi veya film olacağı hiç aklıma gelmezdi. Çünkü zaten bu zamana kadar yapılmamış olması büyük bir mucize! 

1990'lı yıllarda Marvel bünyesi altında yayınlanan Ectokid'in oldukça acayip bir yazar/yaratıcı ekibi var. Karakteri yaratan büyük usta Clive Barker, Razorline adı altında bir çizgi roman şirketine sahip ve Marvel ile ortak bir şekilde yoluna devam ediyordu. Ectokid'in yanı sıra Hokum & Hex, Hyperkind ve Saint Sinner çizgi romanları da Razorline çatısı altından çıkıyor. Ectokid'i diğer üçünden ayıran en önemli özelliği ise yazar kadrosu. 90'lı yıllara damgasını vuran James Robinson ile birlikte Matrix'in yaratıcıları Lana ve Lilly Wachowski kardeşlerin kaleme aldığı Ectokid, belki bugün çok bilinen bir karakter değil ama çizgi roman dünyasında çok ilginç bir yere sahip. 

Clive Barker ayrıca Ectokid'in yanı sıra çok sayıda başka eserinin beyaz perde ve televizyon için hazırlık aşamasında olduğunu resmen açıkladı. Ectokid'in televizyon için hazırlandığını söyleyen usta yazar, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Clive Barker rüzgarının eseceğine dair ilk izlenimleri verdi. Acaba Wachowski Kardeşler, Matrix 4 ile birlikte yeniden ısınmaya başlamışken Ectokid'in içerisinde de yıllar sonra yönetmen olarak görev alabilirler mi? Beni en çok heyecanlandıran ihtimal bu oldu sanırım. Ectokid'in 90'lardan fırlamış halini yeni dönemde izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum