CoD: WWII'nun Multiplayer'ında Kendi Karakterimizi Yaratabileceğiz Fakat Gamalı Haç Göremeyeceğiz!

Activision, İkinci Dünya Savaşı'na ve hatıralarına oldukça dikkatli yaklaşıyor

 Call of Duty için verilen sözler tutuldu ve serinin son üyesi Call of Duty: World War II ile köklere dönüş yapıldı. Oyuncuların "Gelecek temalı sarmıyor işte, geçmişe dönelim" çağrısına kulak veren Activision ve Sledgehammer oyunun multiplayer moduna da aynı hassasiyetle yaklaşıyor.

Oyunun senaryo modunda bir yandan tarihi gerçeklere sadık kalarak bizlere etkileyici bir atmosfer sunmaya çalışan ekip, diğer yandan da yaklaşık 100 milyon insanın hayatını kaybettiği ve insanlık tarihinin en karaklık dönemlerinden biri olan İkinci Dünya Savaşı'nın hatıralarına saygı göstermek istiyor. Fakat takdir edersiniz ki konu multiplayer modu olunca işler değişiyor!

Sledgehammer Games'in eş kurucusu Michael Condrey, Euro Gamer'a verdiği röportajda oyunun multiplayer modu için aldıkları bazı kararlardan bahsetti.

Condrey'in söylediklerine göre CoD: WWII'nun multiplayer modu oldukça acımasız ve hızlı bir oynanışa sahip olacak. Mesela oyunda canımızın otomatik olarak dolmayacağını biliyoruz. Peki bu hızlı oynanış esnasında gözden kaçacak gibi dursa da canımızı sıkabilecek ayrıntılar ne olacak?

Call of Duty: WWII'nun Senaryo Modunda Alman Tarafı Olacak Mı?

Condrey'in değindiği konulardan biri Nazilerin multiplayer modundaki varlığı oldu. Evet; Naziler, İkinci Dünya Savaşı'ndaki taraflardan biriydi ve oyun direkt olarak bu dönemi ve savaşı konu aldığı için multiplayer modunda Nazilerle oynama gibi bir durum da söz konusu olacak. Fakat ekibin aldığı kararlar işleri biraz yumuşatıyor.

Şöyle ki; oyunun multiplayer modunda dönüşümlü olarak Müttefik ve Mihver Devletleri'nin askerleri olacağız. Fakat Mihver Devletleri tarafındayken Nazi olmayacağız. Bunun yerine kendi yarattığımız karakterimiz ile bir Alman askeri olacağız. Yani Naziler ve onları çağrıştıracak şeyler, mesela gamalı haç oyunun multiplayer modunda bulunmayacak.

İkinci Dünya Savaşı'ndaki Alman ordusunun neredeyse tamamen beyaz erkeklerden oluştuğunu Condrey ve geliştirici ekip de biliyor. Fakat oyuna daha fazla bağlanmamızı ve 'kendimiz olmamızı' isteyen ekip bu yüzden kendi karakterimizi oluşturmamızı ve hangi tarafta olursak olalım onunla oynayabilmemizi sağlayan bir sistem üzerinde karar almışlar.

Bu yüzden Call of Duty: World War II'da kadın asker seçeneği de olacak. CoD'un baş rakibi Battlefield 1'a kadın askerler dahil edilmemiş, sebep olarak da oyunun çekirdek kitlesi erkeklerden oluştuğu için bu onlara inandırıcı gelmeyecek denmişti. Fakat Battlefield 1'a gelecek olan In The Name of the Tsar ek paketi ile kadın askerler de oyuna eklenecek.

Call of Duty: Word War II'da ise bu karar daha en başta verilmiş. Ki, bence kötü bir karar da değil. Tamam, ben de beyaz bir erkeğim ama kadın ya da siyahi bir oyuncu olsam ve oyunda karakter yaratma sistemi olup da "gerçekçi olmaz" diye bana bu seçenekler verilmese tepem atabilirdi. Ayrıca çok ciddi yaralar açan dönemlerden birini konu alan bir oyun oynarken bazı şeylerin ciddiyeti bozup beni oyunun gerçekçiliğinden uzaklaştırması canımı sıkmaz sanırım.

Peki Condrey bu durum için ne diyor?

"Bunun (oyunun), sizin hakkında olmasını istiyoruz. Mihver Devletleri'ndeki çeşitliliği göstermek gibi bir amacımız yok. Oyuncularımızı sosyal bir alana, kendi yarattıkları karakterlerin içine koymak istiyoruz. Ayrıca bunun ödüllendirici ve anlamlı olmasını da istiyoruz. Oyuncularımızı Mihver Devletleri'nde Alman askeri yaptığımız için kendi yarattıkları karakterden mahrum etmek istemiyoruz."

Sizin de hak vereceğiniz gibi bunlar gerçekten de hassas konular. Oynadığım oyunlarda ciddiyeti ve hikayeyi ön planda tutan biri olarak böyle bir konuya yaklaşırken normalden biraz daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Belli ki Activision da hem başına iş açılmaması, hem insanları üzmemek, hem de ticari kaygılar yüzünden benim gibi temkinli bir yaklaşım içinde.

3 Kasım'da PC, PS4 ve Xbox One için piyasaya çıkacak olan Call of Duty: World War II şu ana kadar gösterilenlerle oyuncuların ilgisini çekmişe benziyor. Siz ne diyorsunuz Oyungezerler, Call of Duty'nin köklere dönme harekatı başarılı olabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum