Code Vein - Oyunun Farklı Sonlarına Nasıl Ulaşılır

Her şeyi görmek isteyenlere

Code Vein'de ciddi bir hikaye bulunuyor ve oyun sırasında verdiğimiz kararlara bağlı olarak bu hikaye üç farklı şekilde sonlanabiliyor. Genellikle oyuncular ilk oyunlarında farkına varmadan oyunun 'iyi sonuna' ulaşıyorlar ancak oyunun bunun dışında da sonları var. Her bir son farklı bir başarımı tetikliyor, özellikle de başarım almayı seven oyuncular oyunun diğer sonlarını da görmek isteyecektir.

Soulslike oyunlarda oyunun sonunda verdiğimiz kararlarla farklı sonlar izlemeye alışığız aslında. Durum böyle olunca da bu tür oyunlarda 'kayıt' numarası yapmak kolaydı, yani oyunun son kararından önceki kaydın bir kopyasını alıp, başarımı elde ettikten sonra o kaydı geri yükleyerek diğer seçimi yapmak.

Code Vein'de ise durum oldukça farklı, çünkü hangi sona ulaşacağımızı oyun boyunca verdiğimiz kararlar bütünü belirliyor. Yani farklı sonları izlemek için oyunu baştan oynamak, daha doğrusu eğer bir yedek kayıt dosyanız varsa Successor'lardan itibaren oynamak şart. Hatta eğer oyunun 'tüm sonları seyretme' başarımını almak istiyorsanız kayıt dosyası numarası yapma şansınız da yok, en baştan oynamak zorundasınız.

Daha önce bu konuda bir araştırma yapmış olan oyuncular, "tüm sonları seyretme" başarısında üç değil, dört sonun dikkate alındığını biliyordur. Çünkü oyunun iyi sonunun iki varyasyonu var, bu başarım için her iki varyasyonu da izlemiş olmak lazım. Bu da dikkatli olmazsanız oyunu 4 kez bitirmeniz gerektiği anlamına geliyor :)


Heirs (Kötü Son)

Code Vein'in kötü sonuna ulaşmak için dört Successor'la savaşıp onları yendikten sonra Successor'ların Vestige anılarındayken anıyı onarma seçeneğini kullanmamanız lazım. Bunun yerine kapıdan çıkıp gidecek ve anıyı bırakacaksınız. Bunu yaptığınız ve heykele dokunmadığınız zaman aslında Successor'u kalıcı olarak öldürmüş oluyorsunuz. Bu sayede kurtardığınız zamankinden farklı bir Blood Code'a da sahip olacaksınız.

To Eternity (Nötr Son)

Code Vein'in ne iyi, ne kötü olan bu sonuna ulaşmak için Successor savaşlarından sonra en az bir tanesini kurtarmanız gerek. Sakın dördünü de kurtarmayın, Successor anılarındayken en az bir tanesini taş halinde bırakıp dışarı çıkmalısınız. Yani 1 ile 3 arasında Successor kurtarabilirsiniz. Kurtaracağınız Successor'un Blood Code'uyla ilgili Vestige parçalarını o boss'a ulaşmaya çalıştığınız haritada bulacaksınız zaten.

Dweller in the Dark (İyi Son)

Eğer Successor savaşlarından sonraki anı bölümlerinin sonunda heykellere dokunarak 'anıyı onar' seçeneğini seçerseniz, o Successor'ı aslında kurtarmış oluyorsunuz. Oyunu ilk kez oynadığınızda bunun dışında bir seçeneğiniz olduğunu anlamıyorsunuz bile, anının sonunda karşınıza çıkan heykele dokunuveriyorsunuz. O yüzden muhtemelen iyi sonla karşılaşmasınızdır dedim zaten.

Ancak dediğim gibi bu sonun iki farklı varyasyonu var. EN İYİ son için hem tüm Successor'ları kurtarmış olmanız, hem de Io'nun bütün Eos Vestige parçalarını bulup tamir etmiş olmanız (yani tüm anılarını izlemiş olmanız) gerekiyor. Eğer tüm Successor'lar kurtuldu, ancak tüm Eos Vestige'leri izlemediyseniz oyunun sonunda bir final sekansı seyredeceksiniz. Bu sekansta kahramanlarımız yeni maceralara doğru yola çıkacak ve Credits ekranı gelecek.

Eğer tüm Eos Vestige'leri izlediyseniz yine aynı final sekansını izleyeceksiniz, ama kahramanlarımız yeni maceralara atılmak üzereyken ana kahramanımız (yani biz) arkasını dönecek ve IO diyecek. İkisi arasındaki tüm fark bu, ancak 'tüm sonları izleme' başarımı için önemli bir detay. Hangi sekansı izlediyseniz, diğerine ulaşmaya çalışmanız gerekecek yani. Peki neden dikkatli olmazsanız "4 kere bitirmelisiniz" dedim? Çünkü eğer Eos Vestige'leri izlemeden oyunu iyi sonla bitirirseniz, Credits ekranı sonrasında son boss'tan önceki kayda geri dönebiliyorsunuz ve Eos Vestige'leri izleyip son boss'u tekrar öldürerek diğer iyi sonu da izliyorsunuz. Yani tek oyun turunda iki iyi sonu da aradan çıkarmış oluyorsunuz.

Artık tüm sonlara nasıl ulaşacağınızı bildiğinize göre başarım planlamanızı da buna uygun yapabilirsiniz :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum