Crisis Core: Final Fantasy 7, Remaster Olarak PC ve Konsollara Geliyor

Artık PSP ile sınırlı kalmayacak

Crisis Core: Final Fantasy VII, 2077 yılında sadece PlayStation Portable için piyasaya sürülen bir Final Fantasy oyunu ve 1997 tarihli Final Fantasy VII'nin öncesini anlatıyordu. Bugüne kadar bu oyunu PSP dışındaki bir platformda oynamak mümkün değildi ama Square Enix Final Fantasy 7 rüzgarını arkasına aldığı için bu durumu değiştirmeye karar verdi.

Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion ismindeki modern remaster versiyonu bu kış aylarında PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series ve Nintendo Switch için çıkacak ve Final Fantasy VII Remake ile aynı oyun motorunu kullanacak.

Square Enix "Crisis Core: Final Fantasy 7, 2007 yılında yayınlandığından beri derin ve duygusal hikayesiyle dünya çapında olumlu eleştiriler almıştı. Bu yeni versiyon grafikleri HD kalitesine çıkarıyor ve oyundaki tüm 3D modelleri güncelliyor." diyor.

Oyun baştan sona seslendirilmiş olacak, arayüzü tamamen elden geçirilecek, karakter ve kamera kontrolleri de yeni nesle uygun biçimde düzenlenecek. Müzikler de yine elden geçirilenler arasında.

Crisis Core, SOLDIER grubunun genç üyesi Zack Fair'in hikayesini anlatıyor, Final Fantasy VII'nin hikayesinin başladığı noktanın hemen öncesinde sona eriyordu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum