Crytek Ve Warface Yollarını Ayırdı - TR Sunucusu Global Sunucu İle Birleşiyor

Türk oyuncular tepkili

Flaş bir karar ile Crytek'in içerisinden ayrılmaya karar veren Warface yapımcıları, Blackwood Games adlı yeni stüdyo üzerinden yollarına devam edecek. Böylelikle tüm odağını Warface'e verebilecek Blackwood Games ekibi, Crytek'in kendi projeleri üzerinde çalışmasının da önünü açacak.

Tabi değişim rüzgarları her zaman iyi yönde esmiyor. Dün akşam saatlerinde Warface TR üzerinden yapılan bir açıklama ile neredeyse 6 yıldır faaliyette olan Türkiye sunucusunun, Global sunucu ile birleşeceği açıklandı. 

Türkiye sunucusundaki tüm oyuncuların Global sunucuya geçiş yapmaları gerektiğini belirten açıklama, Türk Warface topluluğunu bir hayli sinirlendirmiş durumda. Açıklamaya göre TR'den geçiş yapacak oyuncuların tüm karakterleri silinecek. Geçiş aşamasında 6 senelik emeklerinin çöpe gideceğini belirten oyuncular, Avrupa sunucularının benzer geçişlerde bu denli etkilenmediğini belirtiyor.

Türkiye'nin en büyük ve ilk Warface forumu olan WarfaceTR kurucularından Metin Okal, Avrupa'dan geçiş yapan kullanıcıların gerçek para ile satın alınan kredilerinin bile geçiş yaptığını fakat aynı hakkın Türk sunucusundaki oyunculara tanınmadığını belirtti.

Seslerini Twitter üzerinden duyurmaya çalışan Warface Türkiye topluluğu #crytekbatiyor etiketi ile paylaşım yapıyor. Topluluğa destek vermek isteyenler için bir imza kampanyası da başlatılmış durumda. Kampanyayı başlatan oyuncular, en azından belli envanter kısıtlamalarıyla da olsa hesaplarının taşınmasını istiyorlar.

Sunucuları devralan My.Com yönetimi ise geçiş yapan oyunculara direkt olarak 30. seviye erişimi, 50.000 Warface parası ve 14 günlük Mega VIP gibi bonuslar vadediyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum