Cube Escape Serisi, Flash'la Birlikte Çöpe Gitmekten Kurtuldu

Darısı diğerlerinin başına

Adobe Flash, 31 Aralık 2020 günü aramızdan tamamen ayrılacak ve bu da artık Flash tabanlı oyunların ve animasyonların sonu anlamına geliyor. Flash oyun deyip geçmeyin, aralarında gerçekten de nefis oyunlar var ve zamanında hiçbirinin de geliştiricisi günün birinde oyunlarının oynanamaz hale geleceğini düşünmemişti.

Daha önce de Flashpoint gibi operasyonlarla çeşitli Flash oyunları ölmekten kurtulmuştu ama hala daha son günlerini bekleyen çok sayıda oyun var, bunlardan biri de Cube Escape serisiydi.

Rusty Lake'in Cube Escape serisi "odadan kaçış" türünde, son derece keyifli ve zorlu bir seri. Zaten Rusty Lake'in oyunları genel olarak Twin Peaks tarzı dizilerden esinlenen ve gizemli bir hikaye sunan tarzda oyunlar. Geliştiricinin kendiyle aynı ismi taşıyan Rusty Lake serisi Steam'de mevcuttu, şimdi de Cube Escape serisinin dokuz oyununu "Cube Escape Collection" adı altında yine Steam üzerinden sundular.

"Güncellenen, korunan ve Flash Games döneminin sonunda sağ kalmak üzere paketlenen" bu seride yeni bir içerik yok, ama Steam versiyonu başarım, bulut kayıt, ipucu sistemi ve yeni çeviriler gibi farklılıklara sahip.

Bu geliştiricinin oyunlarını daha önce denemediyseniz mutlaka bir şans vermenizi öneririm. Bu tür başarılı diğer Flash oyunları da umarım geliştiricilerinin katkısıyla Steam veya diğer platformlar üzerinden oyuncularla buluşurlar.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum