Cyberpunk 2077’nin Dosya Boyutu Ne Kadar Olacak?

En azından PS4 için bir fikrimiz var artık...

Cyberpunk 2077 son dönemlerin üzerine en çok konuşulan, en çok merak edilen oyunları arasında şüphesiz. E3 2019’da çıkış tarihinin ilan edilmesiyle bir miktar rahatladı takipçileri. En azından sorularından birisine cevap bulmuş oldular. Şimdi sıra diğer konulara geldi; oyunun takipçileri karakter gelişimi, çatışma mekanikleri, oyun dünyasının büyüklüğü gibi pek çok konuda fikir sahibi olmaya çalışıyorlar. Bu konular arasında bir de PC oyuncuları için oyunun sistem ihtiyaçları, konsol sahipleri için ise sabit sürücülerinde ne kadar yer kaplayacağı konusu yer alıyor.

PS4 ön sipariş sayfasına bakıldığında minimum 80 GB istediğini görüyoruz. Daha önce bundan daha büyük dosya boyutlarını gördük. Ama burada minimum yazıldığının altını da bir kez daha çizmek gerekebilir.


Oyunun PC ve Xbox One versiyonlarının ne kadar yer talep edeceği henüz belirsiz. Fakat yaklaşık olarak benzer değerler olacağı söylenebilir. Oyunun hacmini, detay düzeyini ve sunacaklarını düşündüğümüzde 80 GB o kadar da fazla görünmüyor. Tabii, CDPR optimizasyon çalışmalarına devam ediyordur ve oyunun nihai gereksinimlerini öğrenebilmek için bir süre daha beklemek gerekecektir; sonuçta oyunun çıkışına neredeyse 10 aylık bir süre var. Ama sabit sürücüde kaplayacağı yer konusunda pek bir değişiklik beklenmiyor gibi. En azında PS4 paylaşımı buna işaret ediyor.

Önümüzdeki yılın merakla beklenen yapımlarından Cyberpunk 2077, 16 Nisan 2020’de PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak. Yeni haberler için takipteyiz.

 

YORUMLAR
zikinu
28 Haziran 2019 19:22

Pek bir değişiklik beklenmiyor mu? Bu 80 gb a 4k texture ların dahil olduğunu düşünmüyorum ben. 100 ü görür.

anonymous
28 Haziran 2019 16:34

Oyun 80 ile ciksa bile guncellemelerle 100'u gecer.

Parolamı Unuttum