Daedalic Entertainment, Nacon Tarafından Satın Alındı

Yeni oyunların fiyatları nasıl olacak acaba?

Microsoft Activision Blizzard'ı, Sony Bungie'yi alır da Fransa'nın ünlü yayıncısı Nacon boş durur mu? Nacon, Daedalic Entertainment'ı satın aldığını açıkladı. Anlaşmanın değeri ise 53 milyon euro, yani yaklaşık 60 milyon dolar.

Alman Daedalic Entertainment özellikle de Deponia serisiyle tanınmış bir geliştiriciydi ama sonrasında Shadow Tactics: Blades of the Shogun, Felix the Reaper, Jars, Hidden Deep gibi birbirinden başarılı oyunları da yayınlayarak özellikle yayıncı kimliğiyle ön plana çıkmaya başlamıştı. Stüdyo son olarak Lord of the Rings. Gollum üzerinde çalışıyordu.

Gollum'un yayıncılığını Nacon'un üstlenmiş olduğunu düşünürsek zaten iki firma arasında yakın bir ilişkinin olduğunu söyleyebiliriz. Nacon'un yaptığı duyuruya göre Daedalic'in şu anki yönetici ekibi olan CEO Carsten Fichtelmann ve COO Stephan Harms, geliştirme ve yayın alanında yüksek ölçüde bağımsız olarak firmayı yönetmeye devam edecekler.

Nacron'un CEO'su Alain Falc, "Gollum'daki işbirliğimizden yola çıkarak Nacon ve Daedalic'in aynı değerleri paylaştığını ve oyunculara benzersiz deneyimler sunmak için aynı hedefi benimsediklerini söyleyebiliriz. Bu yüzden bu işbirliğini daha ileriye taşımak mantıklı bir adımdı ve bu satın alımdan inanılmaz mutluyuz. Bu, Nacon'un stratejisinde önemli bir adımı temsil ediyor" dedi.

Şimdi işin bizi daha çok ilgilendiren kısmına gelelim isterseniz. Daedalic Entertainment, yerel fiyatlandırmayı bizim için oldukça iyi uygulayan yayıncıların başında geliyordu. Steam'de yayınladıkları oyunların listesine bakarsanız fiyatların son derece uygun olduğunu siz de göreceksiniz. Hatta bazı oyunları indirimlerde 2 ila 5 lira arasına düşüyor ki bunlar gerçekten de sudan ucuz rakamlar.

Nacon ise öyle değil, oyun fiyatlandırmasını AAA seviyesine çıkarmasa da yine de belli bir seviyenin üstünde tutuyor, oyunları genellikle 100 ila 200 lira arasında satılıyor. Eğer Daedalic yayıncı kimliğini de Nacon'a bırakırsa anlaşması olan gelecek oyunları bundan sonra daha yüksek fiyattan satacaktır. Bu da haberin bizim için olumsuz olan kısmı sanırım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum