Daedalic'ten Orta Dünya Oyunları Yolda - İlk Oyun The Lord of the Rings: Gollum

Kıymetlimissss

Daedalic şimdi de Orta Dünya'ya el atıyor. Middle-earth Enterprises ile yapılan anlaşmaya göre Daedalic'in geliştireceği ilk oyun The Lord of the Rings: Gollum isminden de anlayacağınız üzere Gollum'un hikayesini anlatacak. Oyunun 2021 yılında PC ve konsollar için çıkması planlanıyor.

Epic'in Unreal motoru kullanılarak geliştirilecek aksiyon maceara türündeki oyun Gollum'un Tek Yüzük'e sahip olmasıyla Yüzüklerin Efendisi roman ve filmleri arasındaki hikayeyi konu alacak. Daedalic Entertainment kurucu ortağı ve CEO'su Carsten Fichtelmann "ilk oyunumuz Gollum hakında olacak. Ana kahramanımızın içinde bir çatışma var, onunla sürekli konuşan iki karakter bulunuyor. Hikaye anlatımı açısından yaklaştığınızda yapmak istediğimiz şeyi yapmak için çok iyi bir başlangıç noktası bu" diyor. Tabii burada bahsettiği Gollum ve Smeagol, buradan da bol karar vermeli bir oyun olabileceği anlamı ortaya çıkıyor aslında.

"Yüzün Kardeşliği'nde ilk kez ortaya çıktığı zamana kadarki hikayeyi anlatacağız. Bazen Gollum'un başına neler geldiğinden bahsediyorlar ama kimse tam olarak neler olduğunu bilmiyor. Bizim görevimiz de bu, orada tam olarak neler olduğunu anlatmak."

Daedalic animasyon olarak Gollum ile Smeagol'un karakterlerini başarıyla yansıtabilecek mi gerçekten merak ediyorum. İki Kule filminde birbiriyle çatışan iki kişilik cidden nefis şekilde beyazperdeye yansıtılmıştı ki bunda Andy Serkis'in rolü gerçekten çok büyük.

Gollum bu ortaklığın ilk oyunu olacak ama daha çok sayıda oyunun geliştirilmesi de planlanıyor. Muhtemelen bu planlar da Gollum oyununu başarısına göre şekillenecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum